Σελίδες

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

1η Μάη 2008


Αρ. Πρωτ.:1610 Αθήνα:1-5-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυναμικά, υπεύθυνα και μαχητικά προασπίζουμε τα εργασιακά μας, δικαιώματα, παλεύουμε για την επίλυση των προβλημάτων μας, με όραμα ένα καλύτερο αύριο, σε μια δίκαιη κοινωνία.
Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί την κορυφαία υπόμνηση των ιστορικών και συνεχιζόμενων αγώνων των εργαζόμενων σε όλο τον κόσμο.
Σκληρών και πολλές φορές αιματηρών αγώνων για το δίκαιο στις παραγωγικές σχέσεις, για την καθιέρωση κοινωνικής δικαιοσύνης, για τον ορθολογικό καταμερισμό του παραγόμενου πλούτου.
Το συνδικαλιστικό κίνημα, μπροστάρης στο μεγάλο εργατικό κίνημα, έδωσε τον αγώνα του για να κερδηθούν τα σημερινά αυτονόητα, τα σημερινά εργασιακά κεκτημένα, της κοινωνικής ασφάλισης, της εργατικής νομοθεσίας, του ωραρίου, κ.α.
Συνεχίζει όμως σήμερα, την αδιάκοπη πάλη του για να τα διασφαλίσει και να τα διευρύνει, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον που παγκοσμίως αλλάζει, μετατρέπεται και μεταλλάσσεται σύμφωνα με τις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές της Νέας Παγόσμιας Τάξης Πραγμάτων.
Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, σήμερα, έχουν να παλέψουν πέρα από τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες του επαγγέλματος, και τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Πυροσβεστικό Οργανισμό.
Έχουν να παλέψουν να διασφαλίσουν τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα, που πλήττονται από την απάνθρωπη και μάλιστα δωρεάν απλήρωτη υπερεργασία τους, από την ανεπαρκή προστασία της υγείας τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, από τον περιορισμό των δικαιούμενων αδειών και αναπαύσεων.
Οι Έλληνες πυροσβέστες, έχουν να παλέψουν για δίκαιη αμοιβή, ανταποκρινόμενη στην σκληρή εργασία τους, έχουν να αποκρούσουν τις επιθέσεις που δέχεται το ασφαλιστικό τους μέλλον, με πρώτη γεύση αυτή της ενοποίησης των επικουρικών πυροσβεστικών ταμείων.
Οι Έλληνες πυροσβέστες, έχουν να αντιπαλέψουν με αντεργατικά σχέδια που πλανώνται , περί επαναλήψεως ολυμπιακών ωραρίων (αναστολή αδειών και αναπαύσεων) αλλά και με υπονοούμενα για δήθεν κινδύνους της θεσμικής υπόστασης του Π.Σ. σε περιπτώσεις μη επιθυμητών επιχειρησιακών αποτελεσμάτων.
Οι Έλληνες πυροσβέστες, συναντούν την φετινή Πρωτομαγιά, παρόλα αυτά με αισιοδοξία αντλούμενη από την σημαντική ιστορική καταβολή του πυροσβεστικού εργατικού κινήματος.
Μια πορεία αγώνων που ξεκινά από την απεργία πείνας των πρώτων πυροσβεστών τη δεκαετία του ‘30, το κίνημα της σχολής αξιωματικών τη δεκαετία το ΄80 και τις δυναμικές ένστολες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.
Η ΕΑΠΣ, η συνδικαλιστική έκφραση των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζει με συνέπεια, υπευθυνότητα και μαχητικότητα να παρεμβαίνει στην πυροσβεστική καθημερινότητα, προσπαθώντας να αναβαθμίζει το πυροσβεστικό επάγγελμα , να βελτιώνει την οικονομική και ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων του και να επιζητεί την επίλυση των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο αγώνας θέλει τη συμμετοχή του συνόλου του Πυροσβεστικού προσωπικού και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του σε κοινές δυναμικές δράσεις.
Χαιρετίζουμε τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις όλων των εργαζομένων και απονείμουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.