Σελίδες

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ

Αρ. Πρωτ. : 1530 // 29-02-2008
Η δίνη τη θρυλούμενης «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», δυστυχώς, ξεκίνησε από το Πυροσβεστικό Σώμα. Αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα διάλογο, ούτε με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά ούτε με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, περιήλθε σε γνώση μας σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει, ρύθμιση-έκτρωμα, τουλάχιστο όσο μας αφορά, που ισοπεδώνει κάθε έννοια δικαίου, βάζοντας ταφόπλακα στην αυτοτέλεια, αυτονομία και αυτοδιαχείριση των υγειών ταμείων των Πυροσβεστών ΤΑΥΠΣ και ΕΤΥΠΣ.
Παρά τη δημόσια, σαφή και κατηγορηματική διαβεβαίωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου (11-11-2007) για την διασφάλιση της αυτονομίας των Ταμείων μας, η κυβέρνηση με το θρυλούμενο σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενοποιεί τα Ταμεία μας με αυτά της ΕΛ.ΑΣ. σε ένα με την επωνυμία ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΤΕΑΠΑΣΑ).
Η προχειρότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης, φαίνεται ξεκάθαρα, από το γεγονός, ότι δεν εξετάσθηκε καθόλου η οικονομική και οργανωτική ανομοιογένεια του ΤΑΥΠΣ με τα υπόλοιπα προς ενοποίηση Ταμεία, ενώ το τραγικότερο είναι η ενοποίηση του ΕΤΥΠΣ, ταμείου με πόρους μόνο και αποκλειστικά από τον ιδρώτα των Πυροσβεστών, με άλλα Ταμεία που παρέχουν κύρια ασφάλιση (ΤΑΑΣ).
1. Καλούμε τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, να προστατέψει τα χρήματα των συναδέλφων, διαμορφώνοντας κατάλληλη και ξεκάθαρη υπηρεσιακή άποψη, προασπίζοντας την ανεξαρτησία των ταμείων μας.
2. Καλούμε τον κ. Υπουργό Εσωτερικών να τιμήσει τη δέσμευσή του και να αποσύρει τη συγκεκριμένη ρύθμιση του νομοσχεδίου.
3. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να υποστηρίξουν τις θέσεις μας και να εναντιωθούν στην κατεδαφιστική πολιτική ενάντια στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
4. Καλούμε τους Συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στις δράσεις μας, για σταματήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο το γκρέμισμα των Ταμείων μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ
ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.