Σελίδες

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Αρ. Πρωτ.:1600 Αθήνα:15-4-2008

Συναντήθηκε, σήμερα, το Προεδρείο της Ένωσής μας, με την Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ.Αλέκα Παπαρήγα με σκοπό την συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων του πυροσβεστικού προσωπικού και του Πυροσβεστικού Σώματος γενικότερα.
Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την μεγάλη μας ανησυχία, για τις χιλιάδες των Πυροσβεστών που λείπουν από τον πυροσβεστικό μηχανισμό, την υστέρηση σε ανανέωση του εξοπλισμού και των μέσων, αλλά και την καθυστέρηση στην υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων πρόληψης στον δασικό πλούτο της χώρας.
Επίσης διατυπώσαμε την δυσαρέσκειά μας, για την ενοποίηση των πυροσβεστικών επικουρικών ταμείων καθώς και την εισοδηματική πολιτική του 2008, σύμφωνα με την οποία πλήττεται ακόμα περισσότερο το εισόδημα μας.
Μετά το τέλος της συνάντησης όπου συμμετείχε και το Προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ, η κ. Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: « θέλουμε να εκπέμψουμε SOS.Τα δάση δεν έχουν καθαριστεί, πυροσβέστες δεν έχουν προσληφθεί, παραμένει ο θεσμός του εποχιακά απασχολούμενου, μεγάλες ελλείψεις-40 % ελλείψεις στην Πυροσβεστική- δασικοί υπάλληλοι δεν έχουν προσληφθεί, επομένως βρισκόμαστε πολύ κοντά μπροστά σε ένα κίνδυνο νέων πυρκαγιών και εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν για τις σοβαρότατες εγκληματικές ελλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν υλοποιηθήκαν όλα όσα υποσχέθηκαν μετά τις τραγικές πυρκαγιές του περασμένου χρόνου και είμαστε τώρα Απρίλη μήνα. Πότε θα υλοποιηθούν;»
Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ κατέθεσε ήδη επίκαιρη ερώτηση προς τον κ.Πρωθυπουργό, για τα προβλήματα του Π.Σ. και το ρόλο της Γ.Γ.Π.Π. που θα συζητηθεί στη Βουλή, την Παρασκευή το πρωί.