Σελίδες

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 2008

Αρ. Πρωτ.:1598 14 -4-2008
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η ανακοινωθείσα εισοδηματική πολιτική για το 2008 καταδικάζει το πυροσβεστικό προσωπικό σε οικονομική στασιμότητα.
Για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση καθηλώνει τις οικονομικές μας αποδοχές, με μια εισοδηματική πολιτική με πλασματικές αυξήσεις.
Χαρακτηριστικό, αποτελεί ότι ο βασικός μισθός του Πυροσβέστη ανέρχεται στα 654 ευρώ, υπολειπόμενος και από αυτόν του ανειδίκευτου εργάτη που είναι 658 ευρώ.
Από το 2004 μέχρι και σήμερα η απώλεια του εισοδήματός μας φθάνει τα 10 % και σε πραγματικά επίπεδα είναι σαφώς μεγαλύτερη αν συνυπολογιστεί μαζί με τον πραγματικό πληθωρισμό, την ακρίβεια και τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
Σύμφωνα με την μονιμοποιηθείσα για το 2008 εισοδηματική πολιτική χορηγείται αύξηση 2,5% στο βασικό μισθό από 1-1-08 και επιπλέον 2% από 1-10-08.
Οι συγκεκριμένες αυξήσεις είναι κατά πολύ μικρότερες στο ένστολο προσωπικό ,μιας και οι βασικοί μας μισθοί υπολείπονται κατά πολύ των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.
Έτσι η πραγματική αύξηση δεν ξεπερνά το 1,3% από 1-1-08 και το 3% από 1-10-08, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος.
Δυστυχώς και φέτος, η Κυβέρνηση δεν υλοποίησε την δέσμευσή της για την ενσωμάτωση των επιδομάτων μας, που αποτελούν το 45% των αποδοχών μας, στο Βασικό Μισθό, όπως το έπραξε εν μέρει στις υπόλοιπες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.
Η ίδια εξαίρεση προς το ένστολο προσωπικό, γίνεται και από τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που προβλέπονται για το υπόλοιπο Δημόσιο, δηλ, στην αύξηση 1,13% λόγω της ωρίμανσης, καθώς και την ενσωμάτωση στο Β.Μ. του 1/3 του κίνητρου απόδοσης.
Αποτέλεσμα από 1-1-08,να διαμορφώνεται ο βασικός μισθός του πρωτοδιοριζόμενου στο Δημόσιο, υπαλλήλου κατηγορίας Τ.Ε. σε 920,45 ευρώ, ενώ του Πυροσβέστη σε 670 ευρώ.
Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εισοδηματική πολιτική του 2008, δεν προβλέπει καμία αύξηση ούτε στα επιδόματα , ούτε στις αποζημιώσεις για πρόσθετη, νυχτερινή και εκτός έδρας εργασίας, τα οποία είναι για χρόνια καθηλωμένα.
Ελπίζουμε και περιμένουμε από την Κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει σε διόρθωση της εισοδηματικής πολιτικής όσο αφορά το ένστολο προσωπικό και όχι υλοποίηση δεσμεύσεων του σήμερα μετά από μία 4ετία.