Σελίδες

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ.: 600/2/2β
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνεδριάζοντας σήμερα (2-9-2008) το συντονιστικό όργανο των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από διεξοδική συζήτηση για τη πορεία των θεσμικών, εργασιακών και οικονομικών ζητημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους ένστολους εργαζομένους, κατέληξε ότι καίρια προβλήματα που η επίλυσή τους είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ,αλλά και τη διασφάλιση αυτών κατά την εκπλήρωση του καθήκοντος, όπως η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, η έλλειψη δύναμης, ο ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η επάρκεια των περιπολιών κ.λ.π. παραμένουν ανεπίλυτα, με τη κυβέρνηση να ακολουθεί τροχιά υποβάθμισης της σημαντικότητάς τους.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι επιχειρείται αποψίλωση εργασιακών κατακτήσεων που διασφάλισαν στους ένστολους εργασιακή αξιοπρέπεια και σταθερότητα.
Επιχειρείται επίσης περιθωριοποίηση του θεσμικού ρόλου των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας καθώς προωθούνται ερήμην τους νομοθετήματα που μεταβάλουν προς το χειρότερο το καθεστώς της υπηρεσιακής κατάστασης των εργαζομένων .
Για δε την δυσχερή οικονομική κατάσταση των αστυνομικών – πυροσβεστών – λιμενικών που αναγκάζει αυτούς να καταφεύγουν σε δεύτερη και τρίτη εργασία κανένα ενδιαφέρον δεν υφίσταται από την κυβέρνηση ώστε και οι αδικίες του υπάρχοντος μισθολογίου να αντιμετωπισθούν αλλά και η προστασία του πενιχρού εισοδήματος να διασφαλισθεί. Η κατάρτιση νέου μισθολογίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική. Μέχρι της καθιέρωσής του και προς περιορισμό των αδικιών είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του τρόπου χορήγησης της εισοδηματικής πολιτικής , ήτοι με την προσαύξηση από 1-1-2009 του ποσοστού που χορηγείται στο βασικό μισθό των ενστόλων κατά 40% αλλά και διορθωτικό ποσό 10% στο Β.Μ. ως αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματος κατά την τελευταία πενταετία.
Για τους λόγους αυτούς οι ένστολοι είναι αναγκασμένοι να διεκδικήσουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους διαδηλώνοντας κατά τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 6-9-2008 και ώρα 18.00΄ ( άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου-Θεσσαλονίκη).