Σελίδες

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Μη υλοποίηση της δέσμευσης για αποζημίωση των 10 πρόσθετων οκταώρων.

Αρ. Πρωτ.:1849
Αθήνα:15-10-2008

Προς :Υπουργό Εσωτερικών
κ.Προκόπη Παυλόπουλο
Κοιν.Υφυπουργό Εσωτερικών
κ.Παν.Χηνοφώτη
Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αντιστράτηγο Αθαν.Κοντοκώστα

Κύριε Υπουργέ
Ενώ η θερινή αντιπυρική περίοδος οδεύει προς τη λήξη της και οι Πυροσβέστες, για άλλη μια χρονιά έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους στα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας, δυστυχώς, δεν έχει λήξει ακόμα η επεξεργασία και η μελέτη, εδώ και τέσσερις μήνες, της ανακοίνωσης – δέσμευσης του Αρχηγού του Π.Σ. για πληρωμή μέχρι και 10 πρόσθετων οκταώρων ανά μήνα.
Μια εξαγγελία, την οποία είχαμε υποδεχτεί κατ΄ αρχήν θετικά, γιατί επιτέλους θα πληρωνόταν ο πυροσβεστικός υπάλληλος , έστω και για ένα μέρος της υπερεργασίας του.
Είχαμε όμως στηλιτεύσει τον τρόπο διατύπωσης και έκφρασής της, λόγω της ασάφειας και του χρονικού απροσδιόριστου της εφαρμογής της.
Επίσης έγκαιρα διατυπώσαμε την επιφύλαξή μας στο αν έχουν διασφαλιστεί οι σχετικές οικονομικές πιστώσεις για την υλοποίηση.
Επειδή σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, για το συγκεκριμένο θέμα, δόθηκε απάντηση από τον Υφυπουργό Εσωτερικών ότι «αποτελεί πρωταρχικό στόχο και συνεχή επιδίωξη του Υπουργείου Εσωτερικών η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το προσωπικό…» θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εξαιρέθηκε η συγκεκριμένη εξαγγελία του Αρχηγού του Π.Σ. από το πνεύμα της παραπάνω πολιτικής του Υπουργείου καθιστώντας της ως ακάλυπτη επιταγή.
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε καταβολή της αποζημίωσης της υπερεργασίας τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.