Σελίδες

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Οι εργαζόμενοι της Αθήνας, έδωσαν το δυναμικό τους παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα.
Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν τη βούλησή τους, ότι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή, ενός σκληρού αγώνα που θα αποτρέψει τους εργαζόμένους της χώρας να γίνουν τα θύματα της οικονομικής πολιτικής.


Αντιπροσωπέία της ΕΑΠΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Κώστα Παπαντωνίου στη συγκέντρωση:

"Την κρίση να την πληρώσουν οι Τραπεζίτες.Την ακρίβεια να την πληρώσουν οι πλούσιοι.
Η απάτη του νεοφιλελευθερισμού αποκαλύπτεται. Οι μάσκες έπεσαν.Οι μάγοι αυτής της πολιτικής πανικόβλητοι ζητούν τη βοήθεια του κράτους.Το σύστημα προσπαθεί να θέσει στο ίδιο επίπεδο θύτες και θύματα.Χρήματα για τη στήριξη των Τραπεζών υπάρχουν, αλλά για τη φτώχεια και τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν.
«Άχρηστα έξοδα» είχε χαρακτηρίσει πριν από λίγο καιρό οΠρόεδρος Μπους την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εννέα εκατομμύρια φτωχά παιδιά και αρνήθηκε να υπογράψει σχετικό νόμο.Τώρα όμως για να σώσει τους απατεώνες της Γουόλ Στριτ κάνει τα πάντα, δίνει τα λεφτά των φορολογούμενων.
Από κοντά και οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Στην ίδια πολιτική γραμμή και η Ελληνική Κυβέρνηση. Όλες σχεδόν οι Τράπεζες θα ζητήσουν χέρι βοηθείας από το δημόσιο, λέει κορυφαίος Τραπεζίτης.Φαίνεται ότι ο κόσμος έρχεται ανάποδα.Σοσιαλισμός για τους πλούσιους και καπιταλισμός για τους φτωχούς;
Τίποτα δεν είναι όπως πριν; Το κράτος επιστρέφει; Αλλά για ποιόν; Αντιπροσωπεύει άραγε η σημερινή κατάρρευση της Γουόλ Στριτ για τον καπιταλισμό ότι η κατάρρευση της ΕΣΣΔ για τον κομμουνισμό; Οι ΗΠΑ θα είναι υπερδύναμη και μετά την κρίση; Δηλαδή ο καπιταλισμός θα επιβιώσει και πάλι;Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί όλου του κόσμου θα σηκώσουν το βάρος της παγκόσμιας κρίσης;
Πόσο θα διαρκέσει η κρίση;Δέκα ή είκοσι χρόνια όπως ορισμένοι προδιαγράφουν;
Φθάνει λοιπόν!
Η άγρια και παράλογη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση έφθασε στο τέλος. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αγωνίζονται σήμερα για ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο.
Ένα σύστημα που θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη – με σημαντικό το ρόλο του δημόσιου τομέα.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι της Αθήνας.
Στην Ελλάδα η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση τώρα ουσιαστικά αρχίζει.
Η αγορά και το Τραπεζικό σύστημα αναζητούν στήριξη και βοήθεια από ο κράτος.
Η μέχρι τώρα ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων του κ. Αλογοσκούφη ναυάγησε.Η αλόγιστη κερδοσκοπία των Τραπεζών, η μεταφορά των φορολογικών βαρών από τις επιχειρήσεις στους μισθωτούς, η ανακατανομή των εισοδημάτων από τους μη έχοντες στους κατέχοντες δεν μπόρεσε να γλιτώσει το σύστημα.
Δεν υπάρχει πλέον καμμία αξιοπιστία, η λύση δεν είναι η αυτορυθμιζόμενη αγορά, ούτε τα πειράματα των «μεταρρυθμίσεων» της Κυβέρνησης.Η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτα, η ανασφάλεια κυριαρχεί, το πραγματικό εισόδημα και η αγοραστική του δύναμη μειώνεται διαρκώς.
Το κοινωνικό κράτους έχει ανατραπεί.
Αντί της πλήρους απασχόλησης επικρατεί η ελαστική εργασία, η ωρομίσθια εργασία, η ορισμένου χρόνου, η εργασία με το μπλοκάκι.Δημιουργείται μια νέα γενιά, η γενιά των 700 ευρώ το μήνα.
Η φτώχεια, τα δάνεια, τα χρέη, η πραγματική ανεργία διαρκώς αυξάνουν.
Οι συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα έχουν μπει στο στόχαστρο. Ειδικά μετά την υπόθεση των ομολόγων και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα οδηγείται στις ιδιωτικές εταιρείες.
Η περίφημη επανίδρυση του κράτους ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα.
Η γραφειοκρατία και πολυνομία, η αναξιοκρατία και ο ρουσφέτι «πνίγουν» καθημερινά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Αν σε αυτά προστεθεί και ένα άναρχο, άδικο, γεμάτο επιδόματα και ανισότητες μισθολόγιο για τους Δ.Υ. η υποβάθμιση δημιουργεί συνθήκες διάλυσης της κρατικής μηχανής.
Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε είναι πλασματικός. Προσπαθεί με μια νέα φοροεπιδρομή να ξεπεράσει την επιτήρηση της Ε.Ε. Οι κοινωνικές δαπάνες για παιδεία, υγεία, πρόνοια είναι και πάλι μειωμένες.
Η υπόσχεση ου Πρωθυπουργού για ένα νέο μισθολόγιο για τους Δ.Υ. δεν αναφέρεται πουθενά, έμεινε για τρίτη συνεχή χρονιά υπόσχεση.
Η κοροϊδία δεν έχει τέλος.
Σε μία περίοδο επερχόμενης μεγάλης ύφεσης, η επιβολή νέων φόρων και η εμμονή σε πολιτικές που δεν έχουν καμμία προοπτική, θα δημιουργήσουν αξεπέραστες δυσκολίες για την Ελληνική οικονομία.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι της Αθήνας.
Μέσα σ’ όλα αυτά ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άφωνος τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
Βατοπέδιο, δομημένα ομόλογα, ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ξεπούλημα της Ολυμπιακής, μαθήματα φοροδιαφυγής από Υπουργό, σκάνδαλα διάφορα της κυβέρνησης κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.
Το σ.κ. σε αυτή την κρίσιμη περίοδο προβάλει και διεκδικεί αγωνιστικά μέσα από τα αιτήματά του την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Κοινοί αγώνες με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Με πλαίσιο και δράση ενωτική, με σύμμαχο τον Ελληνικό Λαό θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ, τα αιτήματα για προστασία και ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος μέσα από ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο με βασικό μισθό 1350 ευρώ για την ΥΕ, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο Β.Μ, με αφορολόγητο 16.000 ευρώ, με αναβάθμιση και ισχυρή παρουσία του δημόσιου, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών Ταμείων, όπως π.χ. του Ταμείου Πρόνοιας, με αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια, με μονιμοποίηση των αορίστου χρόνου και όσων καλύπτουν πάγιες ανάγκες στις δημόσιες υπηρεσίες, με επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, διαγράφουμε το αγωνιστικό πλαίσιο για τη συνέχιση των αγώνων.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
ü Αγωνιζόμαστε,
ü Διεκδικούμε,
ü Δεν περιμένουμε παθητικά,
ü Δεν προβάλλουμε άλλοθι,
ü Δεν αφήνουμε να αποφασίζουν άλλοι,
ü Συμμετέχουμε μαζικά
ü Όλοι μαζί, χωρίς διαιρέσεις και σκοπιμότητες,
ü Όλοι μαζί για την ανατροπή αυτών των πολιτικών,
ü Όλοι μαζί για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης,
Την οικονομική κρίση να την πληρώσουν όσοι τη δημιούργησαν,
Να την πληρώσουν οι Τραπεζίτες και οι πλούσιοι. Τα κοινωνικά κινήματα θα επιβάλουν τις λύσεις. "

Το παρόν των ενστόλων εργαζομένων στα Σ.Α. έδωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΠΣ και της ΠΟΑΣΥ