Σελίδες

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008

ΘΕΜΑ: Τρίτη δόση του δασικού επιδόματος

Αρ. Πρωτ.:1878
Αθήνα:07-11-08
Προς: Υπουργό Εσωτερικών
κ. Προκόπη Παυλόπουλο


Κύριε Υπουργέ

Οι εργάζομενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, κατέβαλαν τη μέγιστη προσπάθεια, η οποία, κλίματος βοηθούντος και Θεού θέλοντος, απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα στη προστασία του Eθνικού δασικού πλούτου.
Ως ελάχιστη ανταμοιβή και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας, λάβαμε με ουσιαστική καθυστέρηση τις δύο δόσεις του δασικού επιδόματος, και έγκαιρα επισημάναμε την πιθανότητα καταβολής της τρίτης δόσης μαζί με το χριστουγεννιάτικο δώρο, εάν βέβαια και αυτό εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι τότε.
Αυτή η ανησυχία μας οφείλεται στο ότι παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις, πληροφορούμαστε από το αρμόδιο οικονομικό υπουργείο, ότι έχουν εξαντληθεί οι πιστώσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και ότι δεν υπάρχει «αποθεματικό στον εκτελούμενο προϋπολογισμό» καθώς ζητείται «επανακαθορισμός των προτεραιοτήτων του».
Κύριε Υπουργέ
Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Π.Σ. αποτελούν προτεραιότητα για εσάς, και ότι οι ευχαριστίες σας προς αυτούς για την επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο δεν θα αποτελούν απλή τελετή δημοσίων σχέσεων.
Επίσης ελπίζουμε μετά και την τελευταία παρέμβασή μας (14-10-08) θα ολοκληρώθηκε η επί 5 μήνες μελέτη και επεξεργασία του τρόπου πληρωμής των 10 πρόσθετων οκταώρων ανά μήνα, που ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Π.Σ.
Τέλος μαζί με την υλοποίηση των ανεκπλήρωτων δεσμεύσεων σας, αναμένουμε την συνέχεια του διαλόγου μαζί μας, για τα φλέγοντα προβλήματα του Π.Σ. που ξεκίνησε στην αρχή του καλοκαιριού και δυστυχώς ουδέποτε συνεχίστηκε.