Σελίδες

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

ΟΥΤΕ ΕΦΑΠΑΞ ΟΥΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η Ένωσή μας εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία και την μεγάλη απογοήτευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων για το μεγάλο πλήγμα που δέχεται το τελευταίο διάστημα η κοινωνική μας ασφάλιση.
Το πρώτο χτύπημα δόθηκε με έμφραγμα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, με τεράστιο οικονομικό άνοιγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και χιλιάδες οφειλόμενα εφάπαξ σε δημοσίους υπάλληλους που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ στο Τ.Π.Δ.Υ. εκκρεμούν 15.000 αιτήσεις και για την ικανοποίησή τους απαιτούνται 600 εκατομμύρια όταν τα χρήματα που υπάρχουν στο Ταμείο φτάνουν μόνο για 100 αιτήσεις.
Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Πολιτεία και στις πολιτικές που έχασαν εκατοντάδες εκατομμύρια από τα αποθεματικά του. Με βάση τις εκτιμήσεις του ίδιου του Ταμείου 1.300.000.000 είναι οι επιβαρύνσεις που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις σε βάρος του στα πλαίσια των κοινωνικών πολιτικών.
Η απόφαση των Φαρμακοποιών, Ιατρών και ιατρικών εργαστηρίων συμβεβλημένων με το Δημόσιο να σταματήσουν να μας χορηγούν φάρμακα και υπηρεσίες με πίστωση αποτελεί το δεύτερο χτύπημα. Ειδικά σήμερα που η λιτότητα, η ακρίβεια και η στασιμότητα των αποδοχών, υποβαθμίζει το εισόδημα μας και δυσκολεύει την καθημερινότητά μας, η επιβάρυνση με τις δαπάνες και αυτής της υγειονομικής περίθαλψης θα δυσχεράνει ακόμα την κατάσταση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ ο Ο.Π.Α.Δ , ο οποίος παρουσιάζει οικονομικό άνοιγμα περί τα 500.000.000,00 € κατά μέσο όρο το χρόνο, παρότι, σε μας γίνονται κανονικά οι κρατήσεις από το μισθό μας, οφείλει για μήνες τεράστια ποσά στους φαρμακοποιούς, σε συμβεβλημένους ιατρούς του δημοσίου και ιατρικά εργαστήρια
Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Πολιτεία και την πολιτική της, να περιορίζει τις δαπάνες στο χώρο της υγείας, και με την καθυστερημένη εξόφληση των δικαιούχων, να οδηγεί σε αδιέξοδο την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των μας.
Μπροστά σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνεται στην κοινωνική μας ασφάλιση, καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην
Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών
Μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα
παλεύουμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα μας για πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, για την προστασία της υγείας και της ζωής μας χωρίς επιβάρυνση και γραφειοκρατικές λειτουργίες.
παλεύουμε για να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του Τ.Π.Δ.Υ. και την παροχή στους δικαιούχους του των κόπων τους.