Σελίδες

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

ANAKOINΩΣΗ

Αρ.Πρωτ.:1902
Αθήνα:08-12-2008

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 2 Δεκεμβρίου, συνεδρίαση του Δ.Σ. καθώς και ανοικτή συγκέντρωση των Αξιωματικών των Υπηρεσιών της Βορείου Ελλάδος.
Επίσης το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Π.Υ. Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Δημ.Φαφούτη και την ηγεσία της Π.Δ.Π.Υ Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να εξεταστούν τα ειδικότερα προβλήματα των συναδέλφων στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στη συγκέντρωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ για τα επίκαιρα και χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό και το Π.Σ. και τα οποία έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα.
Κοινή διαπίστωση, η δεινή θέση του Πυροσβέστη, που πλήττεται από την άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά και την ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του.
Ιδιαίτερα τονίστηκε η απαξία και ο εμπαιγμός της Ηγεσίας ,πολιτικής και φυσικής, καθότι ακολουθείται μια σταθερή πολιτική αδιαλλαξίας, έλλειψης διαλόγου και αξιοπιστίας, βασιζόμενη σε ταξίματα χωρίς αντίκρισμα (δασικό επίδομα, δέκα πρόσθετα, μισθολόγιο, βαθμολόγιο, υγιεινή και ασφάλεια, κρίσεις και προαγωγές, μεταθέσεις, εκπαίδευση)
Επειδή τα περιθώρια της ανοχής και υπομονής μας, εξαντλούνται,
Επειδή τα προβλήματα μας, δεν φαίνεται να απασχολούν σοβαρά Κυβέρνηση και Ηγεσία.
Επειδή κουραστήκαμε με την τακτική των ¨τσάμπα¨ απαντήσεων
Επειδή ο Πυροσβέστης εκτός από Ήρωας είναι και εργαζόμενος και οικογενειάρχης
Επειδή δεν αρκεί η επίκληση του Θείου για τη βελτίωση της καθημερινότητας
Η ΕΑΠΣ προγραμματίζει αγωνιστικό πλαίσιο δράσεων και κινητοποιήσεων
Πρώτη δράση θα αποτελέσει η συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 10.00 στην πλατεία Συντάγματος έμπροσθεν του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Επίσης αν άμεσα η Κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις τελευταίες υποσχέσεις της για την καταβολή της τρίτη δόσης του δασικού επιδόματος και την πληρωμή των δέκα πρόσθετων οκταώρων, προγραμματίζουμε δυναμικέ κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την 17η Δεκεμβρίου