Σελίδες

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ.Κώστα Καραμανλή

Αρ. Πρωτ.:1904 Αθήνα:15-12-2008

Κύριε Πρωθυπουργέ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε σας για να εκφράσουμε τη φωνή της διαμαρτυρίας και της δίκαιης αγανάκτησής μας.
Όπως πιστεύουμε, γνωρίζετε ότι οι Πυροσβέστες δώσαμε πάλι όλο το καλοκαίρι τον καλύτερο εαυτό μας, όπως εδώ και όσα χρόνια βάζοντας πολλές φορές τον εαυτό μας φραγμό στις πύρινες φλόγες που στόχευαν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.
Και αυτός ο αγώνας δε σταμάτησε ούτε τις κρύες μέρες του χειμώνα, όπως γνωρίζετε, αφού χρειάστηκε και πρόσφατα να παλέψουμε πάλι με τις αδηφάγες φλόγες που απείλησαν τα πολύτιμα δάση μας.
Αλλά και μετά το πέρας αυτών των δύσκολων μαχών οι Πυροσβέστες βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες πάλι σε ένα νέο πεδίο μαχών, στα κέντρα των πόλεων προσπαθώντας να περισώσουμε το βιός και τη ζωή των συμπολιτών μας από την παράλογη βία, γιατί παράλογη και απάνθρωπη είναι η βία από όπου και να προέρχεται.
Βρεθήκαμε στο κέντρο μιας εκρηκτικής κατάστασης και με κίνδυνο πολλές φορές της ζωής μας και πράξαμε το καθήκον μας.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Πολιτεία της οποίας έχετε την τιμή να διευθύνεται την εκτελεστική της εξουσία δεν έκανε το δικό της απέναντι σε μας.
Η Ηγεσία μας πολιτική και φυσική, παραμονές της αντιπυρικής περιόδου, θέλοντας προφανώς να δελεάσει το πυροσβεστικό προσωπικό προχώρησε σε δεσμεύσεις και υποσχέσεις για καταβολή δασικού επιδόματος σε τρείς δόσεις και πληρωμή της υπερεργασίας μας μέχρι 10 πρόσθετα οκτάωρα.
Δυστυχώς αποδειχτήκαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Για το «δασικό επίδομα», μετά από παρακάλια, οχλήσεις και παρεμβάσεις δόθηκαν οι δύο πρώτες δόσεις και η τρίτη εδώ και μήνες αγνοείται, για δε την αποζημίωση της υπερεργασίας μας δεν έχουμε καν ενημερωθεί ούτε για τον τρόπο και το ύψος της
Προφανώς οι αρμόδιοι, πίστεψαν ότι αφού το καλοκαίρι πέρασε ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ;
Δυστυχώς όμως η καταστροφή δεν έχει όρια, και περιόδους, έρχεται απρόσκλητη, απρογραμμάτιστη και ο μοναδικός ουσιαστικά φορέας που μπορεί να την μετριάσει είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.
Αυτοί οι Έλληνες Πυροσβέστες που με τα σωθικά τους γεμάτα από δηλητηριώδη καπνό, και αγνώστου ποσότητας χημικά σας απευθύνουν την δική τους αγωνία για την απαξία και την περιφρόνηση, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που αισθάνονται από την συγκεκριμένη πολιτική.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Στις πρωτοβουλίες σας για την αποκατάσταση της ηρεμίας της Ελληνικής κοινωνίας, συμπεριλάβετε και εμάς, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης.
Γιατί οι Έλληνες Πυροσβέστες με αυταπάρνηση μόνοι τους, ρίχνονται στη μάχη με τις πραγματικές φωτιές που απειλούν την πολύτιμη ομαλή ροή της καθημερινότητάς μας.