Σελίδες

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Αρ. Πρωτ.:1905 Αθήνα:15-12-2008

Kύριε Υπουργέ

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην ελληνική κοινωνία, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε για πολλοστή φορά σε σας, ελπίζοντας αυτή τη φορά να διαθέσετε μερικά ελάχιστα λεπτά , από τον πολύτιμο χρόνο σας από τα σημαντικά υπερσυγκεντρωμένα και πολυσχιδή σας καθήκοντα για να ακούσετε τη φωνή μας.
Βιώσαμε τις τελευταίες μέρες μια σειρά από εφιαλτικά γεγονότα, με αφορμή το χαμό ενός παιδιού, δυστυχώς από το χέρι οργάνου του κρατικού μηχανισμού.
Οι επόμενες ώρες αυτής της παράλογης δολοφονικής άσκησης βίας, που έκοψαν το νήμα της ζωής του μικρού Αλέξανδρου, χαρακτηρίστηκαν από μια εξίσου παράλογη και καταστροφική εκδήλωση τυφλής βίας, που στράφηκε εναντίων απλών, αθώων συμπολιτών μας, που ένιωσαν μια εξίσου αποτρόπαια μορφή βίας να αφανίζει το βιός τους και σε πολλές στιγμές να διακινδυνεύει και την ζωή τους, μετά και από δική σας παραίνεση για περιορισμό της επιβολής και τήρησης της νομιμότητας με «άμυνα».
Για πολλά εικοσιτετράωρα οι Πυροσβέστες βρέθηκαν στη μέση, στο καυτό κέντρο ενός παραλόγου θεάτρου.
Ενός θεάτρου μιας πύρινης παράστασης, όπου ως πρόλογο είχε την κρατική αυθαιρεσία, ως κύριο θέμα την αμυντική ανοχή του κράτους – ασφάλειας, ως guest stars τους Πυροσβέστες να προσπαθούν να προφυλάξουν περιουσίες και στην ουσία εκπροσωπώντας το κράτος δικαίου – προνοίας, να διασώσουν από την καταστροφική – πραγματική - επίθεση στην οργανωμένη Πολιτεία και τους θεσμούς της.. από τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι της.
Οι Πυροσβέστες σε όλο αυτό το τρομακτικό σκηνικό για πολλοστή φορά βρέθηκαν στη δίνη της μανίας της πυρκαγιάς και της καταστροφής δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να διασώσουν το φλεγόμενο βιός των συμπολιτών μας, να αποσοβήσουν τους κινδύνους στη ζωή τους και το κυριότερο να συγκολλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον διασαλευμένο κοινωνικό ιστό.
Έργο που επιτεύχθηκε με ικανοποιητικό αποτέλεσμα στον περιορισμό των καταστροφών. Όμως παραμένει πικρό στα χείλη μας και βέβαια όλων των πολιτών αυτού του πολύπαθου τόπου το σύνηθες ερώτημα:
Τι έγινε με την μέριμνα για την πρόληψη που αποτελεί το στόχο για την θωράκιση του κράτους απέναντι σε κάθε καταστροφή;
Και το δεύτερο ερώτημα που μοιραία ακολουθεί είναι για την αποκατάσταση μετά την καταστροφή, γιατί πολλές φορές μένει ανολοκλήρωτη…
Κύριε Υπουργέ
Εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη και την αγωνία μας για τα θλιβερά γεγονότα που απλώθηκαν στην σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα και προσέθεσαν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της.
Σε λίγες μέρες ( στις 17 Δεκεμβρίου) το Π.Σ. θα εορτάσει τους Άγιους Τρείς
Παίδες εν καμίνω, τους ‘Αγιους Προστάτες του.
Η σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μας επιβάλλει, τουλάχιστον εμάς τους εργαζόμενους στο Π.Σ., εμάς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουμε πρόσωπο με πρόσωπο τα θλιβερά αποτελέσματα της βίας και της καταστροφής να αυτοπεριοριστούμε ως προς τον τρόπο εορτασμό των Αγίων Προστατών μας,
Σας καλούμε να δώσετε κατάλληλες οδηγίες ώστε
GΝα ματαιωθούν σε όλη τη χώρα οι προγραμματισμένες από τις Π.Υ. και το Α.Π.Σ. δεξιώσεις για τον εορτασμό. Τα χρήματα των συγκεκριμένων δεξιώσεων να διατεθούν για την αποκατάσταση των καταστροφών στα πυροσβεστικά μέσα που έγιναν τις τελευταίες μέρες.
GΝα πραγματοποιηθούν μόνο (σε όλες τις Π.Υ.) δοξολογίες με σεμνό και ταπεινό τρόπο, ώστε οι συνάδελφοι να πέμψουν την προσευχή τους στον Ύψιστο, ζητώντας του να δώσει επαρκή φώτιση στους ιθύνοντες, αλλά και κουράγιο και δύναμη στο πυροσβεστικό προσωπικό να μπορεί να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια την δύσκολη αποστολή του.
Κύριε Υπουργέ
Η πρότασή μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, έννοια που εμείς οι Πυροσβέστες την έχουμε ακόμη στο ενοιολόγιό μας.