Σελίδες

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. Πρωτ.:1913 Αθήνα:06-01-2009

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας βιώνει μια ανησυχητική περίοδο που ξεκίνησε από το χαμό του μικρού παιδιού, συνεχίστηκε με την καταστροφική εκδήλωση βίας, εναντίον συμπολιτών μας και των περιουσιών τους και κορυφώθηκε χθες με την δολοφονική επίθεση εναντίον τριών συναδέλφων αστυνομικών υπαλλήλων.

Η Ένωσή μας καταδικάζει την άνανδρη αυτή πράξη και εκφράζει τις θερμές της ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον βαριά τραυματισμένο νεαρό αστυφύλακα, Αδαμάντιο Μαντζούνη.

Συμπαρίσταται στο σύνολο των ένστολων εργαζομένων της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι με πενιχρές αμοιβές, κάτω από αντίξοες επιχειρησιακές αλλά και κοινωνικές συνθήκες καλούνται να υπερασπίσουν το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών.
Καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διασφαλίσει το εργασιακό περιβάλλον δράσης όλων των ένστολων των Σ.Α., με ουσιαστικό τρόπο και όχι με τετριμμένες δακρύβρεκτες και αποκλειστικά επικοινωνιακού τύπου, εκφράσεις θλίψης και συμπαράστασης.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον κύριο Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πολιτικές ευθύνης, ώστε να επανεγκατασταθεί το αίσθημα της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα μας.
Καλούμε την Ελληνική κοινωνία να απορρίψει ιδεολογήματα και πρακτικές βίας από όπου και αν προέρχονται.

Ο θεμέλιος λίθος της οικοδόμησης του μέλλοντός μας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η αποδόμηση του είναι η βία.