Σελίδες

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αρ. Πρωτ.:1935

Αθήνα:29-01-2009
Προς : Μέλη ΕΑΠΣ


Αγαπητοί Συνάδελφοι

1.Σας γνωρίζουμε ότι στις 18-02-2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Τιτάνια στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας.
2.Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:
α.Σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης.
β.Διοικητικός Απολογισμός.
γ.Οικονομικός Απολογισμός.
δ.Οργανωτικά ζητήματα.
ε.Προγραμματισμός δράσης.
3.Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25-02-2009, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Αρ. Πρωτ.:1930
Αθήνα:22-1-2009
Προς: Mέλη ΕΑΠΣ
Πολιτικά κόμματα
Συνδικαλιστικές οργανώσεις Σ.Α.
Μ.Μ.Ε.

Συνάδελφοι
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Αρχηγός του Π.Σ. μαζί με την συνέχεια της επιβολής της αρχηγίας του, συνέχισε την επίθεση απέναντι στο συνδικαλισμό των Αξιωματικών του Π.Σ.
Συνεπής σε αυτήν την εχθρότητά του ,στις κρίσεις και προαγωγές των Αξιωματικών, καρατόμησε τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ. Πύραρχο Χρυσανθακόπουλο Χρήστο, με 27 χρόνια και 3 μήνες πραγματική υπηρεσία στο Π.Σ.
Ο συνάδελφος Αξιωματικός, στο σύνολο της θητείας του, υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματική αποτελεσματικότητα, όπου κλήθηκε σε επιτελικές και επιχειρησιακές θέσεις, διαθέτοντας και όλα τα πρόσθετα προσόντα, (εκπαιδεύσεις, μετεκπαιδεύσεις, εκπαιδευτική εμπειρία), προσόντα που σε κάθε ευνομούμενο οργανισμό, θα εξασφάλιζαν προαγωγή σε ανώτατο βαθμό.
Προφανώς όλα αυτά αγνοήθηκαν, και προκρίθηκε η επιλογή της αποστρατείας του, προκειμένου να σιωπήσει μια συνεπής και μαχητική συνδικαλιστική φωνή και να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας προς κάθε αντίθετη άποψη.
Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε σε όλους τους συναδέλφους και σε κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες ενέργειες τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος είναι τελείως αναποτελεσματικές. Αντίθετα μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν.
Παραθέτουμε την ανοικτή επιστολή του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ. Πυράρχου Χρήστου Χρυσανθακόπουλου.


Αγαπητές-οί Συνάδελφοι, Αγαπημένοι μου Φίλοι
Οι δυσοίωνες προβλέψεις μου για πρόωρη αποστρατεία μου, δυστυχώς επαληθεύτηκαν.
Ο «Κύριος» Αρχηγός και η «παρέα του» συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο τους. Ισορροπώντας μεταξύ νόμιμου και παράνομου έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή δίωξη των μη αρεστών συνδικαλιστικών στελεχών, με προφανή σκοπό τον πλήρη έλεγχο του Συνδικαλισμού .
Με παρεμβάσεις και εκβιασμούς προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, όποιον υψώνει φωνή για να εναντιωθεί σε ενέργειες και παραλήψεις που βλάπτουν τα συμφέροντα των συναδέλφων αλλά και του Σώματος .
Ο «Αρχηγός μας» δεν σεβάστηκε την πλούσια προσφορά μου σε νευραλγικές Υπηρεσίες του Π.Σ. με ανάθεση πολυποίκιλων καθηκόντων, αλλά ούτε και την δαπάνη του Ελληνικού Λαού για τις σπουδές μου στην σχολή Εθνικής Ασφάλειας, όπου αποφοίτησα με «Άριστα» ώστε να αξιοποιηθώ ως ανώτατο στέλεχος από την Υπηρεσία. Αντ΄ αυτού, από προσωπική και μόνο εμπάθεια απέναντι στην συνδικαλιστική μου δράση και τις αρχές και αξίες που πρεσβεύω, με καρατόμησε για χάρη του «εγώ» του καταπατώντας κάθε αρχή δικαίου.
Θέλω όμως να τον ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανε, φέτος, οι κρίσεις να έχουν το στίγμα μου. Ήδη πολλοί συνάδελφοι τις φετινές κρίσεις τις βάπτισαν κρίσεις «Χρυσανθακόπουλου».
Παρήγορο για εμένα είναι ότι αποστρατεύτηκα από έναν Αρχηγό κατά την δράση του οποίου ως επικεφαλής στην μεγάλη πυρκαγιά της Ρόδου - σε ένα Χειμωνιάτικο Καλοκαίρι- κάηκε ένα μεγάλο μέρος του νησιού, ενώ εμείς ακόμη περιμένουμε τον απολογισμό της πυρκαγιάς και ποια λάθη στρατηγικής που αφορούν τον ίδιο, ήταν μοιραία για το νησί.

Φίλοι μου
Θέλω να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε ως ανθρώπου πρώτα απ’ όλα και με επιλέγατε επί οκτώ συνεχή χρόνια ως εκπρόσωπο σας στο Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ.
Σας προτρέπω να μην καμφθείτε από τους δόλιους εκβιασμούς αυτών των λίγων κομματικών εντολοδόχων της Κυβέρνησης των «Κουμπάρων», κρατήστε ψηλά το λάβαρο της κοινωνικής προσφοράς του Π.Σ. και αγωνιστείτε ώστε να έχετε ηγεσίες με υψηλό ΙQ, αντάξιου του επιπέδου σας.
Σε ότι με αφορά είναι δεδομένο ότι με επιλέξατε για δύο χρόνια για την προάσπιση των συμφερόντων σας και έχω την ηθική υποχρέωση να το πράξω και θα το πράξω.

Σας ευχαριστώ για όλα
Χρήστος Χρυσανθακόπουλος