Σελίδες

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

13ο TΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΑΠΣ

Αθήνα 25-2-2009

ü Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας
ü Αγωνιζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων μας
ü Οραματιζόμαστε το αύριο του Πυροσβεστικού ΣώματοςΗ πυροσβεστική και πολιτική ηγεσία τίμησε τις εργασίες του Συνεδρίου


Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Χρήστος ΜαρκογιαννάκηςΟ Πανοσολογιότατος π.Νεκτάριος, ιερέας των Σ.Α. ευλογεί την πίττα της νέας χρονιάς


Οι εν ζωή ήρωες του Π.Σ. παθόντες εν Υπηρεσία Πυραγός Αγγελος Μπαρμπαγιάννης και Αρχιπύραρχος Ηλίας Στεφανάκος

Απονομή του τίτλου του επιτίμου πρόεδρου της ΕΑΠΣ στον Υποστράτηγο ε.α.Νίκο Διαμαντή και τιμητική βράβευση στον Υποστράτηγο ε.α. Ανδριανό Γκουρμπάτση

Πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια στην Αθήνα, το 13ο Συνλέδριο της Ε.Α.Π.Σ.(γενική συνέλευση μελών)
Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ.Μανωλάκου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Κατερινόπουλος, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Α.Κοντοκώστας, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Σ.Στεφανίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Ν.Ε. Αντιστράτηγος Π.Δημητρίου καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί του Α.Π.Σ. και της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής.
Επίσης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις εργασίες του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ.Γεωργατζής, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ.Φωτόπουλος,ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Π.Α. κ.Ζέρβας και ο Γεν.Γραμματέας της ΠΟΕΥΠΣ κ.Κοκάλας.
Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, τιμήθηκαν γιά την συνδικαλιστική τους προσφορά στην ΕΑΠΣ ο Υποστράτηγος ε.α. Νικόλαος Διαμαντής, (διατελέσας Πρόεδρος, Γεν.Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ.)στον οπόιο απονεμήθηκε η ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της Ε.Α.Π.Σ. καθώς και ο Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Κότσιας (Γεν.Γραμματέας και Ταμίας του Δ.Σ.)στον οποίο απονεμήθηκε η ιδιότητα του επιτίμου μέλους της Ε.Α.Π.Σ.
Επίσης γιά την προσφορά τους στην ανύψωση του πυροσβεστικού επαγγέλματος απονεμήθηκε η ιδιότητα του επίτιμου μέλους της ΕΑΠΣ στους παθόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αρχιπύραρχο Ηλία Στεφανάκο και Πυραγό Άγγελο Μπαρμπαγιάννη. Επίσης τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Υποστράτηγο ε.α. Γκουρμπάτση Ανδριανό για την προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα των ενστόλων, με την ανυποχώρητη στάση του κατά τα θλιβερά γεγονότα του Οκτωβρίου του 2003.
Στο δεύτερο μέρος συγκροτήθηκε σε σώμα η Γ.Σ. και παρουσιάστηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και προυπολογισμός.
Ακολούθησαν εισηγήσεις και τοποθετήσεις και στο τέλος το Σώμα, μετά από ψηφοφορία ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και προυπολογισμό καθώς και το ψήφισμα που εισηγήθηκε το Δ.Σ.