Σελίδες

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Δασικό Επίδομα,Ένα χρόνο μετά την Αντιπυρική Περίοδο 2008

Αρ. Πρωτ.:1939
Αθήνα:11-02-2009


Προς: 1.Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο
2.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Κύριε Υπουργέ,
Τρείς μήνες πριν, είχαμε ξανααπευθυνθεί σε εσάς, για να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση του πυροσβεστικού προσωπικού, για την πρωτοφανή καθυστέρηση της καταβολής των δόσεων του «δασικού επιδόματος».
Μέχρι τότε, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας, είχαμε πάρει τις δύο πρώτες δόσεις και σας επισημαίναμε το φόβο μας, για την πιθανότητα καταβολής της τρίτης δόσης μαζί με το χριστουγεννιάτικο δώρο. Δυστυχώς η πραγματικότητα μας ξεπέρασε.
Το χριστουγεννιάτικο δώρο κατεβλήθη , ενώ η Τρίτη δόση μάλλον θα δοθεί την Αποκριά στην καλύτερη των περιπτώσεων, εκτός και ενσωματωθεί στο δασικό επίδομα του 2009 και ολοκληρωθεί η καταβολή του, το 2010.(σύμφωνα με τη φετινή τακτική).
Κύριε Υπουργέ,
Προφανώς η μη αποτίμηση των δράσεων του Π.Σ. για την αντιπυρική περίοδο του 2008, καταδεικνύει το μειωμένο ενδιαφέρον της Πολιτείας για το κόστος (κοινωνικό και οικονομικό) των πυροσβεστικών επιχειρήσεων και η μη καταβολή των οφειλομένων και η μη υλοποίηση των υποσχέσεων προς το πυροσβεστικό προσωπικό αποδεικνύει την απαξία της Πολιτείας προς αυτό. Δυστυχώς ο Πυροσβέστης, δεν έχει τη δυνατότητα, να κατεβάσει διακόπτες και να αποκλείσει δρόμους ή λιμάνια για να διεκδικήσει το δίκιο του. Εναποθέτει την επίλυση των προβλημάτων στην συντεταγμένη και δίκαιη Πολιτεία, την οποία με την ίδια του τη ζωή, πολλές φορές προστατεύει.
Επειδή η νέα αντιπυρική περίοδος πλησιάζει, οι μνήμες από την πύρινη λαίλαπα του 2007 είναι νωπές και επανήλθαν με τις μεγάλες καταστροφές της Αυστραλίας, είναι σίγουρο ότι η Πολιτεία θα χρειαστεί πάλι τον Έλληνα Πυροσβέστη, ετοιμοπόλεμο, με υψηλό ηθικό και εμπιστοσύνη προς τους ηγήτορές του. Με τακτικές απαξίας, ανέξοδου λαϊκισμού, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και οφειλές όλα τα παραπάνω δεν υπηρετούνται.
Υλοποιήστε τουλάχιστον το λιγότερο, μία από τις υποσχέσεις σας και προχωρήστε άμεσα στην καταβολή της τρίτης δόσης του δασικού επιδόματος.