Σελίδες

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

Kρίσεις προαγωγές και μεταθέσεις Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος


Αρ. Πρωτ.:1938
Αθήνα:06-02-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έγινε εθιμικός πλέον κανόνας, μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων και προαγωγών να ασκούμε κριτική, στηλιτεύοντας τις αδικίες που γίνονται κατά τις κρίσεις, επισημαίνοντας επίσης κάθε χρόνο, σχεδόν μονότονα, την ανάγκη θεσμικών αλλαγών στο σύστημα για αντικειμενικές, σύγχρονες, δίκαιες, και διαφανείς κρίσεις και προαγωγές των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Έγκαιρα είχαμε επισημάνει σε σχετική μας επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας , την έντονη ανησυχία μας, για την προχειρότητα και την έλλειψη ιδιαίτερης σοβαρότητας, με την οποία αντιμετωπίζει η πολιτεία τους Αξιωματικού ς του Π.Σ. (Μεταφορά του χρόνου κρίσεων από Μάρτιο σε Ιανουάριο, από Ιανουάριο σε Νοέμβριο και από Νοέμβριο σε Ιανουάριο, μέσα σε ένα χρόνο, με τρία Π.Δ.)
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. διατήρησε τον Αρχηγό του Π.Σ. και φέτος, άρα επόμενο ήταν να επαναληφθεί η ίδια τακτική και στις φετινές κρίσεις.
Η καρατόμηση, παραμονή ή προαγωγή μετά από ειδική αξιολόγηση για τα πυροσβεστικά δρώμενα ,πραγματοποιήθηκε προφανώς μόνο από επικοινωνιακές αναγκαιότητες, πολιτικές σκοπιμότητες και άλλα άγνωστα και μη προσδιοριζόμενα πουθενά κριτήρια.
Δεν ελήφθησαν υπόψη, πτυχία, ειδικές εκπαιδεύσεις, μετεκαπιδεύσεις, καθώς και η επιτυχής άσκηση καθηκόντων και αποστολών. Ξεκάθαρο παιδευτικό μήνυμα προς τους νεώτερους Αξιωματικούς ότι: τη θέση δεν την παίρνεις επειδή ξέρεις, αλλά επειδή κάποιον ξέρεις.
Έτσι αποστρατεύθηκαν και φέτος, πρόωρα άξιοι και ικανοί Αξιωματικοί, οι οποίοι είχαν αναμφισβήτητα να προσφέρουν πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα και παραλήφθηκαν εξίσου άξιοι και ικανοί Αξιωματικοί, για μη προφανείς υπηρεσιακούς λόγους.
Επίσης βασικό στοιχείο για δεύτερη χρονιά αποτελεί η επίθεση στο συνδικαλισμό των Αξιωματικών, με την καρατόμηση του Αντιπροέδρου της ΕΑΠΣ. Δεύτερο εκπαιδευτικό μήνυμα προς τους νεότερους Αξιωματικούς: Ουδεμία ενασχόληση με τα κοινά και τον συνδικαλισμό.
Αξίζει ενδεικτικά να σημειώσουμε, ότι στο Π.Σ. καταφέραμε με τις φετινές κρίσεις, το πρωτοφανές για σύγχρονο διοικητικό μηχανισμό στο 2009, να παραμένει κάποιος περισσότερα χρόνια ως Στρατηγός από ότι ως Ανθυποπυραγός και να αποστρατεύεται Αξιωματικός με 27 χρόνια υπηρεσίας, παραμένοντας άλλος με πάνω από 40 συντάξιμα χρόνια.
Επίσης η φιλοσοφία των κρίσεων, πέρα από τα παραπάνω, εγκλώβισε και απογοήτευσε συναδέλφους Αξιωματικούς με πολυετή υπηρεσία, στερώντας τους τη δυνατότητα προαγωγής και υποθηκεύοντας τον εργασιακό τους βίο.
Χαρακτηριστικό επίσης της επιτελικής οργάνωσης του Αρχηγείου μας, αποτελεί, η θεσμοθέτηση 56 νέων θέσεων Αξιωματικών, οι οποίες συστάθηκαν χωρίς καμία έστω και τυπική πρόβλεψη επιχειρησιακής και επιτελικής αναγκαιότητας(οργανικές θέσεις) που να αναφέρεται στο σχετικό Π.Δ.
Οι θέσεις αυτές κατανεμήθηκαν κατά το δοκούν και αποτυπώθηκαν πλασματικά στην σχετική απόφαση του ΥΠ.Ε.Σ.
Αλλά και στη διαδικασία των μεταθέσεων, που ακολούθησε τις κρίσεις, θα επαναλάβουμε την περσινή μας ανακοίνωση αυτούσια :
...παρατηρήθηκαν «αρρυθμίες» καθότι ξαναπαίχτηκε το έργο, «αν θες βαθμό - για τους μη οικείους - πάρε και μετάθεση», ενώ για τους οικείους βόλεμα κατά το δοκούν.»
Αποτέλεσμα, συνάδελφοι να παίρνουν δεύτερη δυσμενή μετάθεση μέσα σε δύο χρόνια, όταν άλλοι δεν έχουν ούτε δύο σε όλη τους την καριέρα…. (21-1-2008)
Καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός μεταθέσεων, στον οποίο προβλέπεται υποχρεωτικά, όμοια δύναμη σε όμοιας τάξης Υπηρεσία, στο σύνολο, αλλά και κατά βαθμούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, σε Υπηρεσία Δ΄Τάξης, Διοικητής είναι Αντιπύραρχος όταν σε Υπηρεσία Α΄ τάξης παρέμεινε Διοικητής Αντιπύραρχος και σε Υπηρεσία Γ΄ Τάξης τοποθετήθηκε Πύραρχος.
Αντίστροφα, προ των κρίσεων, στην Υπηρεσία Α΄ τάξης υπηρετούσε Πύραρχος, στην Υπηρεσία Γ΄ Τάξης Αντιπύραρχος και στην Δ΄Τάξης Επιπυραγός.
Σταγόνες, βέβαια στον ωκεανό της οργανωτικής ευταξίας, που επικρατεί στις Υπηρεσίες του Π.Σ. όπου σε ίδια τάξης Υπηρεσίες , Διοικητής μπορεί να είναι από Υποπυραγός έως και Αντιπύραρχος.
Αποτέλεσμα των κρίσεων και μεταθέσεων είναι η δημιουργία έντονης εργασιακής αναστάτωσης στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, δυσαρέσκειας και ανησυχίας για την πορεία του πυροσβεστικού οργανισμού. Στοιχεία που δεν συνεισφέρουν στην εργασιακή ομαλότητα, την ομοψυχία και το αίσθημα ηθικής αναγνώρισης που απαιτούνται για την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μπορεί με τις κρίσεις να μη δημιουργήθηκε θόρυβος στην ελληνική κοινωνία, επειδή η πολιτική επικαιρότητα δεν έχε βατό πεδίο πυρκαγιών αυτό τον καιρό. Θορυβήθηκε όμως και πληγώθηκε το σύνολο των Αξιωματικών του Π.Σ. οι οποίοι θα κληθούν και πάλι να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της καταστροφής στο άβατο πεδίο των πυρκαγιών.
Τότε που θα θορυβηθεί η κοινωνία, αν και το απευχόμαστε.
Τα παραπάνω μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε δυναμικότερα τον αγώνα μας για την διαφύλαξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, στο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώθηκε.
Η Ένωση μας εκφράζει τις ευχές της, στους νεοπροαχθέντες συναδέλφους, για κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Επίσης, εκφράζει τις ευχαριστίες της, για την προσφορά τους στους συναδέλφους, που ευδόκιμα αφυπηρέτησαν από το Π.Σ.