Σελίδες

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. Πρωτ.:1957
Αθήνα:23-03-2009


Με έκπληξη παρακολουθήσαμε από τα Μ.Μ.Ε. τα εγκαίνια μιας νέας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας από τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα εγκαίνια έγιναν πριν καν εκδοθούν τα Π.Δ. ίδρυσης και λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας (!!) (και πριν καν οριστεί Διοικητής)
Επίσης ο κ. Υπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε: «ότι από το 2005 ως σήμερα έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν άλλοι πέντε όμοιοι Πυροσβεστικοί Σταθμοί στις ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Ξάνθης και Κομοτηνής αποδεικνύοντας ότι η ενίσχυση της πυροπροστασίας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».
Επισημαίνουμε στον κ. Υπουργό ότι καμία από τις παραπάνω Υπηρεσίες δεν λειτουργεί.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η ενίσχυση της πυροπροστασίας φαίνεται ότι δεν βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του κ. Υπουργού.
Γιατί θετικό βήμα είναι η πρόθεση για τη δημιουργία νέων Π.Υ. , με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και προμήθεια εξοπλισμού, αλλά πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια από την εκδήλωση της πρόθεσης.
Και βέβαια η πρόθεση αυτή, όταν θα υλοποιηθεί θα γίνει χωρίς την κυριότερη υποδομή, που αφορά το έμψυχο δυναμικό που θα επανδρώσει αυτές τις Π.Υ.
Επαναλαμβάνεται η ίδια πολιτική που υποθήκευσε το Πυροσβεστικό Σώμα -δημιουργώντας πάνω από 4000 κενές θέσεις- να ιδρύονται Υπηρεσίες, χωρίς να προσλαμβάνονται νέοι Πυροσβέστες.
Καλές οι φιέστες με κορδέλες αλλά με αυτές δεν λειτουργούν Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και δεν εξασφαλίζεται η ενίσχυση της πυροπροστασίας.