Σελίδες

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων που διοργανώνουν από κοινού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009 στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.
Για να σταματήσει η επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η διεθνής οικονομική κρίση που ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί στο σύνολο της στη χώρα μας για να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και η συνέχισή της.
Για να ανακοπεί η προσπάθεια να φορτωθούν στη διεθνή κρίση η κατάσταση του Τ.Π.Δ.Υ., του Ο.Π.ΑΑ, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Για να καταδικάσουμε τις προτάσεις της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης για μέτρα που βασίζονται στη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, ασυδοσία της αγοράς, περιορισμό του κοινωνικού κράτους.
Γιατί αποτελεί πρόκληση για το ξεπέρασμα της κρίσης να χρησιμοποιούνται τα μέτρα και οι πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο και γίνεται προσπάθεια να ενοχοποιηθούν για την κατάσταση της οικονομίας.
Η νέα λιτότητα, το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ο παραπέρα περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας επιστρατεύονται και πάλι στο όνομα της κρίσης. Δεκάδες δις στους τραπεζίτες. Λιτότητα και φτώχια για τους πολίτες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Τ.Π.Δ.Υ. !!!

Η Κυβέρνηση για δύο σχεδόν χρόνια παρακολουθούσε αδιάφορα την κατάσταση στο Τ.Π.Δ.Υ. και την αδυναμία του να καταβάλλει το εφάπαξ χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυσή του.Στην τελευταία συνάντηση με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αρνήθηκε την επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ. και πρότεινε το δανεισμό του.
Η εξέλιξη αυτή είναι επικίνδυνη και αποκαλύπτει με ποιόν τρόπο αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους.
Με τη λύση αυτή:
* Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσύρει τις ευθύνες της για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και να μεταφέρει το πρόβλημα στους ασφαλισμένους.
* Καταδικάζεται το Τ.Π.Δ.Υ. σε διάλυση αφού οδηγείται στο φαύλο κύκλο του δανεισμού για να καλύψει τις υποχρεώσεις του οι οποίες προοπτικά εξαιτίας και της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι μεγαλύτερες. Αλήθεια με ποιους πόρους θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις απέναντι στους ασφαλισμένους και η αποπληρωμή του δανείου;
* Φαλκιδεύονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων αφού για την εξόφληση του δανείου τέθηκε και το θέμα της υποβάθμισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η πολιτική αυτή είναι πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά απαράδεκτη αν πάρουμε υπόψη μας την καταλήστευση των αποθεματικών του Ταμείου από το Κράτος, τις επιπτώσεις που έχουν στο Ταμείο οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κ.λπ..Η κατάσταση γίνεται περισσότερο επικίνδυνη μπροστά στην απόφαση του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών -γυναικών και τον προσδιορισμό της ασφάλισης στο Δημόσιο όχι ως κοινωνικής αλλά ως επαγγελματικής.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
* Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.
* Άμεση κρατική επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ., προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
* Αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ο.Π.Α.Δ. για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
* Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
* Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιοτικοποιήσεις. Κατάργηση του νόμου για τις ΣΔΙΤ.
* Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και άμεση μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου.
* Δίκαιο φορολογικό σύστημα.