Σελίδες

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ

Αρ. Πρωτ.:1993
Αθήνα:12-06-2009

Προς: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα
Κοιν: 1.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
κ.Χρήστο Μαρκογιαννάκη
2.Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
3.Μ.Μ.Ε.

Κύριε Αρχηγέ

Μετά τα εγκαίνια της νέας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας από τον Υπουργό Εσωτερικών, καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, είδαμε την τοποθέτηση Διοικητών και την μετάθεση συναδέλφων προς την συγκεκριμένη Π.Υ., αλλά και προς τις Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Ξάνθης και Κομοτηνής. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ανάκληση των μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού για τις Π.Υ. Κιλκίς, Ξάνθης και Κομοτηνής.
Σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «www.protothema.gr» ανεφέρεται ότι για όλες τις παραπάνω Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. δεν έχουν εκδοθεί σχετικά Π.Δ. ίδρυσης και λειτουργίας αυτών αλλά και σε σχετική ερώτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Α.Π.Σ. δηλώθηκε άγνοια.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και με σκοπό τη διαφύλαξη της νομιμότητας της διοικητικής λειτουργίας των Υπηρεσιών αυτών, αλλά και πρωτίστως την προστασία των συναδέλφων Αξιωματικών, που υπηρετούν σε αυτές και πιθανόν δεν έχουν τα εχέγγυα της νόμιμης λειτουργίας μιας Π.Υ. αναφορικά με τις διοικητικές πράξεις της καθημερινότητας, αλλά και για να προστατευθεί το κύρος του Πυροσβεστικού Σώματος, θα θέλαμε να μας απαντήσετε στα παρακάτω:

1.Εαν είχαν εκδοθεί όλα τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα ίδρυσης και λειτουργίας των ανωτέρω έξι Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. πριν από την απόφαση για τις μεταθέσεις και μετακινήσεις των συναδέλφων προς αυτές.

2.Εαν δεν έχουν εκδοθεί Π.Δ. ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των Π.Υ. γιατί ανακλήθηκε η υλοποίηση των μεταθέσεων του προσωπικού μόνο στις τρείς από αυτές.

3.Οι υπηρετούντες στις υπόλοιπες τρεις Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. χωρίς την νομιμοποίηση της λειτουργίας (εάν όντως δεν υπάρχει) ποιες υπηρεσίες παρέχουν, που υπάγονται διοικητικά κ.λ.π.

Με δεδομένο την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό, με τις χιλιάδες των κενών θέσεων, δημιουργούνται επιπλέον κενές θέσεις με την επάνδρωση απ΄το υπάρχον προσωπικό των συγκριμένων υπηρεσιών και αποδυναμώνονται οι άλλες Π.Υ. στην έναρξη της κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου.

Το άνοιγμα 6 νέων Π.Υ. σε μια εποχή που το Π.Σ. πλήττεται από έλλειψη πιστώσεων για την συντήρηση των ήδη υπαρχόντων υποδομών και μέσων θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον λειψό οικονομικό προϋπολογισμό του Σώματος, αφού θα απαιτηθεί
με την λειτουργία αυτών των Υπηρεσιών και πρόσληψη προσωπικού με την επιπλέον σχετική οικονομική επιβάρυνση.

Τέλος θα επαναλάβουμε αυτό που επισημάναμε στα τελευταία «εγκαίνια» της ΒΙ.ΠΕ «ότι επαναλαμβάνεται η ίδια πολιτική που υποθήκευσε το Πυροσβεστικό Σώμα -δημιουργώντας πάνω από 4000 κενές θέσεις- να ιδρύονται Υπηρεσίες, χωρίς να προσλαμβάνονται νέοι Πυροσβέστες».

Το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr