Σελίδες

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

υ Συναντήθηκε στις 7 Ιουλίου,το Δ.Σ. της Ένωσής μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Στην συνάντηση, η Ε.Α.Π.Σ. ανέπτυξε στον κ. Υπουργό τις απόψεις και τις θέσεις της, για όλα τα σοβαρά και εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα γενικότερα.
Ιδιαίτερα εκφράστηκε η δυσσαρέσκεια μας
  • για τα εκκρεμή οικονομικά ζητήματα, όπως την μη καταβολή ακόμα της πρώτης δόσης του δασικού επιδόματος, την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην καταβολή των περσινών δεδουλευμένων πρόσθετων οκταώρων (ύψος αμοιβής, χρόνος καταβολής, διαδικασία).
  • για την μη εξασφάλιση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό γιά την επέμβαση σε δασικές πυρκαγιές.
  • για την μη προώθηση κανενός από τα σοβαρά εκκερεμή θεσμικά προβλήματα του Π.Σ.(κανονισμός μεταθέσεων, κανονισμός προαγωγών, βαθμολόγιο χαμηλοβάθμων,λογαριασμός αλληλοβοηθείας κ.α.).
  • για την δαιδαλώδη και με προχειρότητα διοικητική διαδικασία που ακολουθείται στην καθημερινότητα του Π.Σ.(διαταγές για υπερεργασία χωρίς αξασφαλισμένες σχετικές οικονομικές πιστώσεις, διαταγή γιά χρήση Μ.Α.Π. χωρίς όμως να έχουν χορηγηθεί, μετακινήσεις σε Π.Υ. που δεν έχουν ιδρυθεί, κ.α.)
  • για τα χιλιάδες των κενών των οργανικών θέσεων του Π.Σ., γιά την μη επίλυση ακόμα του εργασιακού προβλήματος των συμβασιούχων Πυροσβεστών, για την μη αναμόρφωση του θεσμικού πλαισιίου των Εθελοντών Πυροσβεστών, για την μη συμόρφωση της Υπηρεσίας στις αποφάσεις των ανώτατων διακστηρίων.

Από την πλευρά του, ο κ.Υπουργός, στην πολύωρη συνάντησή μας, συμμερίστηκε την αγωνία και την διαμαρτυρία μας για τα εκκρεμή προβλήματα, δήλωσε ότι επιθυμεί την συνεργασία μας και τον συνεχή διάλογο, ειδικά στα υπό προώθηση νομοθετήματα που θα επιλύσουν τα θεσμικά προβλήματα του Π.Σ.

Ειδικ'οτερα γιά το ζήτημα της πληρωμής της οφειλόμενης από πέρσι πρόσθετης εργασίας (10 οκτάωρα), αναφορικά με το ύψος της,μας δήλωσε ότι ο ίδιος εξασφάλισε το ποσό που ζήτησε η πυροσβεστική ηγεσία, η οποία και προφανώς επέλεξε τελικά τον τρόπο και το ποσό της καταβολής.

Για δε το φετινό δασικό επίδομα, μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη αποστείλει προς το αρμόδιο οικονομικό Υπουργείο, το σχετικό αίτημα, γιά την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων.