Σελίδες

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Χορήγηση εκλογικού επιδόματος στο πυροσβεστικό προσωπικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
18-9-2009

Σε συνέχεια της από 10-9-2009 παρέμβασης της Ένωσής μας, για τη χορήγηση, το χρόνο και το ποσό του εκλογικού επιδόματος που θα χορηγηθεί στο πυροσβεστικό προσωπικό για τις εκλογές της 4-10-2009 και επειδή μέχρι και σήμερα, ουδεμία ενημέρωση είχαμε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, απευθυνθήκαμε στον Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ.Χρ.Μαρκογιαννάκη.Ο κ.Υπουργός μας ενημέρωσε ότι ήδη (18-9-09) έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών), με την οποία καθορίστηκε το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης στα 950 Ευρώ και ότι η χορήγησή της θα γίνει τις επόμενες ημέρες και πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.Αρ. Πρωτ.:2061
Αθήνα:10-09-2009


Προς: 1.Υπουργό Εσωτερικών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο
2.Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών
κ.Χρήστο ΜαρκογιαννάκηΚύριε Υπουργέ Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε για άλλη μια φορά την ανησυχία μας για την σχετική «λογιστική φιλολογία» που αναπτύσσεται σχετικά με τη χορήγηση του θεσμοθετημένου εκλογικού επιδόματος και του ύψους του στο πυροσβεστικό προσωπικό.

Ανησυχία μας, η οποία ενισχύθηκε μετά και την επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσής μας, με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ.Αθανάσιο Κοντοκώστα, ο οποίος σε σχετική ερώτηση για τις εξελίξεις, σχετικά με τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, δήλωσε «δεν μπορώ να σας απαντήσω τίποτα»
Κύριε Υπουργέ

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το Πυροσβεστικό προσωπικό, με τη σκληρή του υπερεργασία, διαρκούσης ακόμα της αντιπυρικής περιόδου, διασφαλίζει πέραν από την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας και τις απαραίτητες συνθήκες δημόσιας ασφάλειας, ουσιαστικό στοιχείο κοινωνικής ομαλότητας για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση το ποσό του εκλογικού επιδόματος, θα πρέπει να είναι αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χορήγησή του.