Σελίδες

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Αρ. Πρωτ.:2103 Αθήνα:02-12-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε χθές το πρωί η πρώτη επίσημη συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, με τον νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Στ. Στεφανίδη.
Η Ένωσή μας εξέφρασε αρχικά τις ευχές της στον κ. Αρχηγό για επιτυχία στα καθήκοντα του, επισημαίνοντάς του, το δύσκολο της αποστολής του, σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού έχουν διογκωθεί.
Στην πολύωρη συνάντηση μας, παρουσιάστηκε το σύνολο των εκκρεμών προβλημάτων τόσο του πυροσβεστικού προσωπικού όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος.
(Το υπόμνημα των προβλημάτων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΑΠΣ)
Ο νέος Αρχηγός, αναγνώρισε την συνεισφορά του συνδικαλιστικού μας οργάνου στην ανάδειξη των προβλημάτων και την προσφορά του με την κατάθεση σοβαρών και υπεύθυνων προτάσεων για την επίλυσή τους.
Εκδήλωσε την πρόθεσή του για ουσιαστική συνεργασία και ειλικρινή διάλογο στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και μας ενημέρωσε για την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του προς την κατεύθυνση αυτή.
Από την πλευρά μας επισημάναμε την άμεση λήψη μέτρων για θεσμικές και διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς του Π.Σ. με σεβασμό πάντα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, με σκοπό την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Π.Σ. και της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο αλλά και την βελτίωση της επαγγελματικής καθημερινότητας όλων μας.
Μετά από δύο έτη απαξιωτικής έως και εχθρικής αντιμετώπισης της Ένωσής μας από τον πρώην Αρχηγό, η συνάντηση, με τον νέο Αρχηγό έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με την παρουσία του κ. Υπαρχηγού και των δύο Προϊσταμένων των κλάδων του Α.Π.Σ.
Τέλος προγραμματίστηκε νέα συνάντηση και με τη συμμετοχή των Περιφερειακών εκπροσώπων της Ένωσής μας από όλη τη χώρα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Δ.Σ στον νέο Υπαρχηγό, Αντιστράτηγο κ. Απ. Γεροκώστα.