Σελίδες

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αρ. Πρωτ.:2133 Αθήνα:26-01-2010


Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Μ. Χρυσοχοίδη

Κοιν. Γραφείο Προέδρου Ελληνικής Κυβέρνησης
Γραφείο Αντιπροέδρου Ελληνικής Κυβέρνησης
Γραφείο Υπουργού Εθνικής Αμύνης

Κύριε Υπουργέ

Με ιδιαίτερη αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις οποίες με απαξιωτικό τρόπο για το έργο των στελεχών των Σ.Α. και Ε.Δ. προμηνύθηκε η αλλαγή του ασφαλιστικού μας συστήματος, αλλά και η δυνατότητα μεταβολής ακόμα και της «εν ενεργεία» κατάστασής μας.
Δηλώσεις που ξεκάθαρα κατέστησαν την πρόθεσή του να επέμβει στο υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, που ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του οποίου έχετε την πολιτική ευθύνη.
Δηλώσεις για τις οποίες, άμεσα, η Ένωσή μας, εκπροσωπώντας τους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, απέστειλε σχετική ανοικτή επιστολή προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Μπροστά στην μεγάλη αναστάτωση που προξενήθηκε στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευαγ. Βενιζέλος, άμεσα με ανακοίνωσή του κάλυψε τους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύοντας την ψυχική του σύνδεση με τους υφισταμένους του: «Η στρατιωτική ιδιότητα και ιδίως η ιδιότητα του Έλληνα αξιωματικού δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά μία ειδική νομική κατάσταση που περιποιεί τιμή και γεμίζει με ευθύνη το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, για το επίπεδο της ζωής του οποίου και της οικογένειας του μεριμνά και θα μεριμνά η Πολιτεία με πολλούς τρόπους"»
Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε σχετική δήλωση από εσάς για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία μας ιδιαίτερα σε αυτό το κλίμα της ασφαλιστολογίας που δυναμιτίζει το εργασιακό μας περιβάλλον και την δύσκολη καθημερινότητα μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μη παρέμβασή σας στο ζήτημα δεν συνιστά σιωπηλή συμφωνία με τη νέα αυτή επίθεση εναντίον μας.


Κύριε Υπουργέ
Αναμένουμε την δική σας έμπρακτη παρέμβαση για να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα το κεντρικό σας μήνυμα προς εμάς: «για να κάνετε τη δουλειά σας με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, χρειάζεστε διαρκή στήριξη από την ηγεσία και ενίσχυση σε υποδομές, εξοπλισμό, εκπαίδευση, συνθήκες εργασίας.» ΠΗΓΗ:ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ http://www.yptp.gr