Σελίδες

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 24-2-2010

Συνάδελφοι
Η ΕΑΠΣ σας καλεί να συμμετάσχουμε μαζικά στην υγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου 2010 στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΓΙΑΤΙ
Εμείς βιώνουμε τη πρωτοφανή κρίση στην οικονομία, στην πολιτική, την κοινωνία.
Παρακολουθούμε τη θεοποίηση των αγορών, την ασυδοσία του κεφαλαίου, του Τραπεζικού συστήματος, των χρηματιστηρίων, των συμφερόντων που πέρα από αρχές και ηθικές αξίες ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Βλέπουμε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης να περιλαμβάνει μείωση αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας.
Κατανοούμε πλέον ότι η τελική διατύπωση των μέτρων διέλυσε τις όποιες αυταπάτες.Τα μέτρα θα θίξουν όλους. Όλοι θιγόμαστε.Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος.Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 10% μείωση των επιδομάτων. Τη διετία 2009 – 2010 οι αποδοχές μας θα μειωθούν από 10% έως 20%.
Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ που συνδέεται με αποδείξεις.Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας.
· Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του ΔΕΚ για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.
· Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το Τ.Π.ΔΥ, θα οδηγήσει τελικά το ταμείο σε κατάρρευση.
· Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει τον ΟΠΑΔ και να καλύψει τις ανάγκες της υγειονομικής μας περίθαλψης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.
Ο περιορισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο οδηγεί στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών.Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι.
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ:
• Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή
• Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα
• Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια
• Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας
• Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων
• Ασυδοσία κεφαλαίου και τραπεζιτών
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
• Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς
• Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
• Στη φτώχεια και τη χρεοκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ
• Για πραγματικές αυξήσεις
• Για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ
• Για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ
• Για δίκαιο φορολογικό σύστημα
• Για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Όχι άλλο αίμα για τις αγορές, τους Τραπεζίτες, και τις πολυεθνικές.