Σελίδες

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ Η ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ

ANAKOΙΝΩΣΗ
Αρ. Πρωτ.2142
Αθήνα: 02-02-2010
Συνάδελφοι
Πριν από λίγες ημέρες έγινε η κατανομή της υπηρετούσας δύναμης του Πυροσβεστικού προσωπικού σύμφωνα με το Π.Δ.170/1006 όπως αυτό ισχύει σήμερα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η κατανομή έπρεπε να γίνει με την βασική αρχή «ίδιας δύναμης σε ίδιας τάξης ανεξάρτητους σταθμούς».
Φέτος για μια ακόμη φορά, όχι μόνο δεν τηρήθηκε η νομοθεσία αλλά ισοπεδώθηκε ο κανονισμός μεταθέσεων και ειδικότερα για τους Αξιωματικούς στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
Η ηγεσία προέβη στην κατανομή των θέσεων χωρίς κανένα εμφανές κριτήριο στους ανώτερους βαθμούς και ενοποίησε τις θέσεις στους κατώτερους βαθμούς με παράνομο τρόπο.
Η κατανομή των θέσεων είναι το πρώτο στάδιο των μεταθέσεων οι οποίες φαίνεται ότι θα υλοποιηθούν χωρίς κανένα κριτήριο νομιμότητας ή έστω κοινωνικότητας ισοπεδώνοντας κάθε προγραμματισμό στην ζωή των συναδέλφων και διαλύοντας τον εργασιακό και οικογενειακό τους βίο.
Ακόμη στην πιο πάνω απόφαση έγινε παράνομη μεταφορά θέσεων όλων των βαθμών δημιουργώντας ουσιαστικό πρόβλημα στους συναδέλφους που βρίσκονται σε μετάθεση εκτός της πόλης συμφερόντων τους αλλά και σε αυτούς που πρόκειται να μετατεθούν.
Η πρωτοφανής καταστρατήγηση του κανονισμού μεταθέσεων δείχνει ξεκάθαρα το τι θα ακολουθήσει.
Η ευθύνη της εικόνας διάλυσης που θα παρουσιάσει το ΠΣ μέχρι την θεσμοθέτηση νέου κανονισμού μεταθέσεων βαρύνει την φυσική ηγεσία στο σύνολο της και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προ.Πο.

Συνάδελφοι
Η προθεσμία της απαιτούμενης ευγενικής αναμονής του «καινούργιοι είναι, ας ενημερωθούν και αναμένουμε ΤΕΛΕΙΩΣΕ»
Σας καλούμε σε αγωνιστική στράτευση δίπλα στην ΕΑΠΣ.
Με την πολυετή σοβαρή και υπεύθυνη στάση μας, με την φωνή μας και με την ενεργό συμμετοχή όλων, με δυναμική παρουσία και στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης θα διασφαλιστούν εργασιακά κεκτημένα.


Λογικές αποχώρησης ή μη συμμετοχής δημιουργούν κερκόπορτες στις αγωνιστικές διεκδικήσεις μας και θα επιτρέψουν την επιτυχία των αντεργατικών κατεδαφιστικών κριών που μας επιτίθενται.
Η νομιμότητα, το δίκαιο και το ηθικό, είναι με το μέρος μας και θα τα διασφαλίσουμε.
Τέλος με την ευκαιρία θα πρέπει να καταγγείλουμε μειοψηφικά ετερόκλητα συνδικαλιστικά μορφώματα, που επιβιώνουν παρασιτώντας είτε σε προθαλάμους εξουσιών, είτε σε αραχνιασμένα ιστορικά ερμάρια, που αμαυρώσαν την πρόσφατη κινητοποίηση στην Αθήνα, υιοθετώντας ανεπίτρεπτα συνθήματα και προχώρησαν ακόμα και σε βανδαλισμούς και ασχημοσύνες εναντίον πυροσβεστικών εγκαταστάσεων. Προβοκάτορες ή ανεύθυνοι τους παραδίδουμε στην παραπέρα απομόνωση των συναδέλφων.