Σελίδες

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΞΙΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.Υ,ΤΗΣ ΕΑΠΣ Δημήτρη Γκαναβία

Ωράριο εργασίας Λιμενικών Πυροσβεστικών Σταθμών


Γίνεται επιτακτική ανάγκη να σας γνωστοποιήσουμε τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του 8ωρου στους Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς, αναλυτικά:


1. Το πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού θα γίνει πολύ εντονότερο.
2.Η απόσταση κατοικίας του υπαλλήλου και του τόπου εργασίας (Λιμενικός Πυροσβεστικός Σταθμός) για την πλειάδα των υπάλληλων είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα την οικογενειακή αποσάθρωση και οικονομική τους εξαθλίωση και δη στους σημερινούς καιρούς της αυστηρής λιτότητας και της μείωσης των αποδοχών τους θα οδηγηθούν σε τρομερό αδιέξοδο, γιατί δεν έχουν την ευχέρεια της επιλογής σε κοντινή Υπηρεσία.
3.Θα τριπλασιαστεί το λειτουργικό κόστος και θα μειωθεί κατά το 1/3 η διάρκεια ζωής του κάθε Πυροσβεστικού πλοίου, με βάσει τον Κ.Ε.Υ.Π.Σ. η φυλακή που αναλαμβάνει καθήκοντα θέτει σε λειτουργία όλα τα μηχανήματα ώστε αυτά ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα , αποτέλεσμα περισσότερα καύσιμα, περισσότερες φθορές λόγο συχνής λειτουργίας ετοιμότητας.
4. Η συντήρηση (αποσκωριασμος. Χρωματισμός) των Πυροσβεστικών πλοίων κατά βάσει γίνεται από το προσωπικό καταστρώματος τώρα αυτό θα απαξιωθεί εκ των πραγμάτων μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια του 8ωρου.
5. Ο προγραμματισμός των ημερήσιων εργασιών έλεγχου και συντήρησης των μηχανών και μηχανημάτων από τους Μηχανικούς θα σταματήσουν για τον απλούστατο λόγο ότι κάνεις Μηχανικός δεν θα διανοείται να ανοίξει μια εργασία μέσα σε τόσο περιορισμένο χρόνο όταν γνωρίζει ότι δεν θα προφθάσει να την τελειώσει.
6.Ο περισσότερος χρόνος θα αναλίσκεται στην παράδοση παραλαβή της φυλακής του Πυροσβεστικού πλοίου παρά για να γίνει κάποια εργασία που χρήζει άμεσης αποκατάστασης, αποτέλεσμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα Πυροσβεστικά πλοία θα τίθενται εκτός λειτουργίας.
7.Θα πρέπει τονίσουμε ότι όλα τα σκάφη ίδιου μεγέθους με του Πυροσβεστικού Σώματος υπηρεσιακά και μη, δημόσια ή ιδιωτικά εργάζονται με το καθεστώς 24ωρης απασχόλησης.
8. Βάσει των ναυτικών κανόνων κάθε μέλος του πληρώματος πρέπει να μένει όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα στο πλοίο ώστε να «δένεται» με αυτό για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά γνωρίζοντας τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του.
9. Τα Πυροσβεστικά πλοία σε όλες τους Σταθμούς έχουν προγραμματιστεί με βάσει το 24ωρο, Ημερολόγια πλοίου, ημερολόγια μηχανής , προγραμματισμός εργασιών και συντήρησης, καύσιμα, λιπαντικά κ.α.
10. Το ωράριο 24ωρης απασχόλησης εφαρμόζεται στους Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς για πάνω από μια 20ετια χωρίς ποτέ να υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα, με δεδομένη την ευσυνειδησία των Αξιωματικών και των υπολοίπων Πυροσβεστικών υπαλλήλων των Λιμενικών Πυροσβεστικών Σταθμών τα Πυροσβεστικά Πλοία επιτελούν στο ακέραιο το έργο τους οποτεδήποτε και όποτε χρειαστούν.
Για όλα τα ανωτέρω παρακαλούμε όπως εξαιρεθούν οι Λιμενικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί από το καθεστώς της 8ωρης απασχόλησης.
Σημείωση: Με κοινοτική οδηγία αφήνεται στην ευχέρεια της όποιας Υπηρεσίας αν συναινέσουν οι υπάλληλοι της με δήλωση τους για αλλαγή του ωραρίου εργασίας τους.