Σελίδες

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ Σ.Α.

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2010
Αρ. Πρωτ.: 200/4/101


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2010 στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με κυρίαρχο θέμα τη μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία που είχε προκληθεί στις τάξεις των ενστόλων, από την ανακίνηση του ασφαλιστικού – μισθολογικού ζητήματος, αλλά και από υποβολιμαίες αναφορές στα ΜΜΕ περί δήθεν ευνοϊκού καθεστώτος εργασίας αυτών, που οδήγησαν σε αθρόες αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Αφού έγινε αποτίμηση της κατάστασης και των εξελίξεων που αφορούν και τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή γραμμή δράσης, στο πλαίσιο της ετοιμότητας που επιβάλλεται να έχει ο κλάδος μας. Τονίστηκε για μια ακόμα φορά ότι το επάγγελμα του αστυνομικού, του πυροσβέστη και του λιμενικού, λόγω της επικινδυνότητας, του ακαθόριστου ωραρίου, της υπερεργασίας, του καθημερινού στρες κ.λ.π., δεν έχει καμία σχέση με την εργασία άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως προκύπτει και από σειρά τεκμηριωμένων επιστημονικών ερευνών και η όποια νέα απόπειρα παραπληροφόρησης πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Οι Ομοσπονδίες, διαμορφώνοντας μια κοινή γραμμή άμυνας για την προάσπιση του λειτουργήματος από τις άδικες επιθέσεις που δέχεται, είναι έτοιμες να αναπτύξουν κοινές πρωτοβουλίες, συνιστώντας στους συναδέλφους να μην σπεύδουν υπό το κράτος πανικού να υποβάλλουν αιτήσεις αποστρατείας.
Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει αύριο 10 Φεβρουαρίου 2010 κοινή παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα.
Τέλος, αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες δημιουργίας Συνομοσποδνίας Σωμάτων Ασφαλείας με στόχο την διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου, με ισχυρότερο πεδίο δράσης και αποτελεσματικότητας. Προς τούτο δε εξουσιοδοτήθηκαν οι Νομικοί μας Σύμβουλοι για τις απαραίτητες ενέργειες.