Σελίδες

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΕΙΣ ΩΔΕΣ…ΟΥΔΕΙΣ ΨΑΛΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αρ. Πρωτ. : 2153 12-02-2010
Ενώ πέρασε η Κυριακή της Αποκρέω, η τελευταία ημέρα που οι Χριστιανοί επιτρέπεται να φάνε κρέας και διανύσαμε την εβδομάδα της Τυροφάγου, εβδομάδα που επιτρέπεται η βρώση τυροκομικών και ψαριών, ολοκληρώθηκε (;;;) η ανθρωποφαγία των Αξιωματικών στην Αττική.
Μετακινήσεις αθρόες, από και προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς εμφανή σχεδιασμό, στρατηγική και τακτική. Συγκεκριμένα στο προηγούμενο «σαρανταήμερο» συντελέστηκαν κοντά στις 100 μετακινήσεις και μεταθέσεις Αξιωματικών.
Αυτό εννοούσε άραγε ο Υπουργός Προ.Πο. πριν από λίγες μέρες όταν έθεσε επί τάπητος «το θέμα της οργάνωσης, της αναδιάταξης και της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να είναι ικανό, αξιόμαχο και αξιόπιστο ενόψει του καλοκαιριού και της νέας αντιπυρικής περιόδου.» (Δ.Τ.Α.Π.Σ.28-1-2010) Η αναστάτωση της οικογενειακής ζωής των συναδέλφων, σε συνδυασμό με την διατάραξη της εργασιακής τους ειρήνης, δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Οργανισμού.
Με ανοικτά όλα τα εργασιακά μέτωπα, με το τσουνάμι των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών επιθέσεων σε εξέλιξη, με συντελεσμένη πρωτοφανή ληστεία των πενιχρών οικονομικών μας, επέρχονται ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.
Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
Τους συναδέλφους να επιδείξουν ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και επαγγελματισμό απέναντι σε τακτικές που δεν εμφορούνται από τα παραπάνω.
Η ΕΑΠΣ για άλλη μια φορά θα λειτουργήσει ως ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, με όλα τα πρόσφορα μέσα .
Και για να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε, να ευχηθούμε Καλή Σαρακοστή σε όλους, και να υπομνήσουμε στην ηγεσία ότι από την Καθαρά Δευτέρα, ξεκινάει η «Μεγάλη Τεσσαρακοστή » η οποία είναι περίοδος «νηστείας, προσευχής και περισυλλογής».