Σελίδες

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

(Π.Ο.ΑΣ.Υ) (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ)(Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)(Ε.Α.Π.Σ)(Π.Ε.Α.Λ.Σ)
Τα πρωτοφανή σκληρά και δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, μας αναγκάζουν να δώσουμε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 στην Αθήνα, δυναμικό παρών – ένστολοι –, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο των έξι Ομοσπονδιών μας για να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με αυτήν της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.Εμείς οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί, που αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να αποκρούσουμε την άδικη επίθεση που δέχεται το βιοτικό μας επίπεδο.
Τα οικονομικά μέτρα μας πλήττουν κατάφορα, διότι έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων αντιλαϊκών πολιτικών που κρατούσαν καθηλωμένες τις αποδοχές μας, με ένα απαράδεκτο μισθολογικό καθεστώς που βασίζεται στην επιδοματική πολιτική και στις πενιχρές έως μηδενικές ετήσιες αυξήσεις.
Οι αποδοχές μας μειώνονται από 200 € έως 400 € μ η ν ι α ί ω ς. Από την άλλη η αίσθηση της αδικίας ενισχύεται και πολλαπλασιάζεται καθώς οι λυμεώνες του δημοσίου χρήματος παραμένουν στο απυρόβλητο.Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε: > για την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ανατρέπει κεκτημένα δεκαετιών και φέρνει προ αδιεξόδου τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.> για την επικράτηση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και > για την κατοχύρωση του Δημόσιου Κοινωνικού Χαρακτήρα της Ασφάλισης στο Δημόσιο.
Γνωρίζουμε ότι με την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, -όχι βεβαίως με δική μας ευθύνη- ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και δύσκολος. Όμως ο δρόμος αυτός είναι μονόδρομος.Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται για να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση. Οι καιροί δεν συγχωρούν καμία ολιγωρία. Απαιτούν τόλμη και αποφασιστικότητα από όλους για να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε τη χρησιμοποίηση των ενστόλων ως ανάχωμα στους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων.
Αυτοί που προκάλεσαν την κρίση πότε θα πληρώσουν;
Αθήνα 11 Μαρτίου 2010