Σελίδες

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται
Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσοΛες πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού
Bertolt Brecht
ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Σ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

1η Μάη 2010, ημέρα τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά, τους αιματηρούς αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για έναν κόσμο με ειρήνη, κοινωνική αλληλεγγύη, και δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου.
Καθημερινός αγώνας των ανθρώπων του μόχθου που δίνουν μέσω του συνδικαλιστικού κινήματος, την πάλη τους, για την διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.
Φέτος διάγουμε τη χρονιά της μεγάλης επιστροφής στον οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.
Βιώνουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών των εξουσιών που έφεραν την χώρα μας στο χείλος της χρεωκοπίας.
Χρεωκοπία που καλούνται να πληρώσουν οι πιο φτωχοί, οι μη προνομιούχοι Έλληνες.
Με αφαίμαξη του υστερήματός τους, με ληστεία του πενιχρού τους εισοδήματος, που βγάζουν με τον ιδρώτα τους και πολλές φορές με το αίμα τους.
Οι Έλληνες Πυροσβέστες , κομμάτι από τα πλέον αδικημένα της εργατικής τάξης της χώρας μας, δέχονται ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα αυτής της άδικης καταιγίδας.
Μαχόμενοι καθημερινά κάτω από σκληρές συνθήκες, αντιμέτωποι με το κίνδυνο, την απειλή του θανάτου και την ανθυγιεινότητα, με ήδη χαμηλές αμοιβές, χρόνια τώρα καθηλωμένες, δέχτηκαν ήδη τις μεγαλύτερες περικοπές από τις μειώσεις των επιδομάτων και βλέπουν με τρόμο τον δεύτερο γύρο, με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και την προετοιμαζόμενη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική καταιγίδα που ετοιμάζεται.
Οι Έλληνες Πυροσβέστες , σε κοινό μέτωπο με τους υπόλοιπους ένστολους εργαζομένους αυτής της χώρας, ενώνουν τη φωνή τους, φωνή οργής για το άδικο που συντελείται.
Την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.
Μόνος δρόμος για τον εργαζόμενο είναι ο αγώνας.