Σελίδες

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συναντήθηκε στις 31/3/2010 το Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ. με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπ.Βούγια, στον οποίο και ανέπτυξε στον κ. Υφυπουργό όλα τα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα γενικότερα, επιδίδοντας του και αναλυτικό υπόμνημα.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, μετά την πρόσφατη εισοδηματική πολιτική, αλλά και την δυσμενή υπηρεσιακή καθημερινότητα που διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες πρωτοβουλίες (ωράριο, κανονισμός μεταθέσεων) αλλά και τα καίρια άλυτα προβλήματα (έλλειψη προσωπικού, έλλειψη ατομικών προστατευτικών μέσων, περικοπές δαπανών).
Από την πλευρά του ο κ.Υφυπουργός μας δήλωσε ότι κατανοεί το μέγεθος των προβλημάτων και ότι θα μεταφέρει τoυς προβληματισμούς μας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Να σημειώσουμε ότι η συνάντηση με τον κ.Υφυπουργό είναι η πρώτη με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσάις του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. από την ημέρα ίδρυσής του, ενώ η συνάντηση με τον Υπουργό αναμένεται ακόμα εδώ και 5 μήνες παρά τις συνεχείς αιτήσεις μας.