Σελίδες

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αθήνα 9-4-2010

Συνάδελφοι
Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει την κατάφωρη αδικία απέναντι στο ένστολο πρσωπικό των Σ.Α. να περικοπούν όλα τα επιδόματά μας, ακόμα και αυτά που συνιστούσαν πραγματική παροχή εργασίας, όπως τα πενθήμερα και τα νυχτερινά.
Σε κοινό μέτωπο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ. έγιναν παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τους αρμοδίους για την άρση της αδικίας.
Τελικά η Κυβέρνηση με προσθήκη – τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο υπό ψήφιση σχέδιο Νόμου, «Αποκατάσταση της Φορολογικής Δικαιοσύνης και Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής», που θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στο Εθνικό Κοινοβούλιο, εξαιρεί από την περικοπή του 12%
το επίδομα Ειδικών Συνθηκών
και την αποζημίωση για την απασχόληση πέραν του πενθημέρου.

Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή την καταφανέστατη ανισότητα σε βάρος των ενστόλων καθώς δεν είχαμε συμπεριληφθεί στην εξαίρεση της μείωσης του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών όπως είχε συμβεί με όλους τους άλλους Υπαλλήλους του Δημ. Τομέα (περιπτ. στ΄, παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3833/2010), που λαμβάνουν το παραπάνω επίδομα.
Επίσης είχαμε επισημάνει ότι τόσο η αποζημίωση ια την πέραν του πενθημέρου εργασία όσο και για τη νυχτερινή απασχόληση δεν αποτελούν κατ’ ουσίαν επιδόματα, αλλά αποζημίωση για πραγματική παροχή εργασίας.
Η κατάθεση της τροπολογίας, έστω και την τελευταία στιγμή δέιχνει ότι κατανοήθηκε το δίακιο των λεγομενών μας, αφού στην αιτιολογική έκθεση της προσθήκης, όσο αναφορά το επίδομα Ειδικών Συνθηκών αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δεν συμπεριλήφθηκαν ΄΄εκ παραδρομής΄΄, το μέχρι τώρα δε «επίδομα» για την πενθήμερη εργασία χαρακτηρίζεται και σωστά, ειδική αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου απασχόληση.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια έστω μικρή δικαίωση του κονού αγώνα των σωματείων των εργαζομένων στα Σ.Α. αγώνας, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μέχρι την την πλήρη αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε σε βάρος μας