Σελίδες

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Συναντήθηκε χθες το Προεδρείο του Δ.Σ της ΕΑΠΣ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδη.
Το Προεδρείο της Ένωσης ανέπτυξε στον κ. Υπουργό όλα τα εκκρεμή προβλήματα που ταλαιπωρούν το πυροσβεστικό προσωπικό και απασχολούν τον πυροσβεστικό οργανισμό, επιδίδοντας του αναλυτικό υπόμνημα.
Κυρίως επισημάνθηκε η δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει το πυροσβεστικό προσωπικό, μετά από τα τελευταία οικονομικά μέτρα, η έντονη ανησυχία του για τις αλλαγές του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, αλλά και η δύσκολη επαγγελματική καθημερινότητα που έχει διαμορφωθεί από τα χρόνια άλυτα προβλήματα.
Από την πλευρά του ο κ.Υπουργός, εξέφρασε την κατανόησή του στα παραπάνω και δήλωσε τη συμπαράσταση του σε όσα από αυτά, μπορεί να εξευρεθεί λύση στα πλαίσια, ειδικότερα των αρμοδιοτήτων του.
Ειδικότερα μας δήλωσε την βούλησή του για την εξεύρεση λύσης για το «δασικό», καθώς και των λοιπών λειτουργικών ζητημάτων παρόμοιας υφής.
Για τα υπόλοιπα ζητήματα, του ωραρίου, του κανονισμού μεταθέσεων, του κανονισμού κρίσεων και προαγωγών και αναδιοργάνωσης του Π.Σ. μας ζήτησε να βρισκόμαστε σε διάλογο με την πυροσβεστική ηγεσία προκειμένου να ευρεθούν οι βέλτιστες προτάσεις.