Σελίδες

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 17-6-2010 Αρ.Πρ.2292

Συνάδελφοι
Το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας συνεχίζοντας την συνεπή μαχητική πορεία της ΕΑΠΣ, στο πρώτη συνεδρίαση του, μετά τη συγκρότηση σε σώμα καθόρισε το άμεσο πλαίσιο δράσης της:

1. Συναισθανόμενο τη βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει το εισόδημα των συναδέλφων, μετά τις τελευταίες δραματικές περικοπές, προχωράει στην περικοπή κατά 20 % της ετήσιας συνδρομής των μελών από την επόμενη εξαμηνιαία κράτηση.

2. Προχωράει άμεσα σε συναντήσεις και επαφές με την πολιτική και πυροσβεστική ηγεσία, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να δημοσιοποιήσει και να καταδείξει τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα, γενικότερα.

3. Προχωράει άμεσα σε ενημέρωση της κοινωνίας και των πολιτών για τις ιδιαιτερότητες του πυροσβεστικού επαγγέλματος σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των Ελλήνων Πυροσβεστών.

4. Θα συντονίσει δράσεις για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο του θέρους, που ως συνηθίζεται θα επιχειρηθεί να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά Πυροσβεστών, καθώς και οι χρόνιες διοικητικές αγκυλώσεις με εκβιαζόμενη και τις περισσότερες φορές, παράνομη, υπερεργασία.

Συνάδελφοι μετά τα παραπάνω, και ενόψει των δραματικών εξελίξεων που προετοιμάζονται ταχέως εναντίον των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας , σας καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε να αποκρούσουμε τις άδικες αυτές αντεργατικές και αντιλαικές πολιτικές.