Σελίδες

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

«Μόνο ένα «ευχαριστώ» και ένα χτύπημα στην πλάτη μετά τη «μάχη» με τις φλόγες,»

Αρ. Πρωτ.:2328 Αθήνα:20-07-2010

Προς : Πρόεδρο Ελληνικής Κυβέρνησης
Γεώργιο Παπανδρέου

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Το Πυροσβεστικό προσωπικό στην πρόσφατη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, για άλλη μια φορά με τον υψηλό επαγγελματισμό που το διακρίνει, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να περιορίσει την καταστροφική μανία της πύρινης λαίλαπας κερδίζοντας την πρώτη δύσκολη μάχη αυτού του καλοκαιριού.

Για να κερδηθεί αυτή η μάχη, όλο το προσωπικό, εργάστηκε, όπως κάθε φορά πέρα από «δημοσιοϋπαλληλικά ωράρια», χωρίς κανόνες στοιχειώδους υγιεινής και ασφάλειας, που ως γνωστόν ακόμα, δεν ισχύουν στο Π.Σ. και δυστυχώς χωρίς τα απαιτούμενα, για τις δασικές πυρκαγιές, μέσα ατομικής προστασίας.

Η ανταπόκριση των στελεχών του Π.Σ. , υπό το συντονισμό της φυσικής του ηγεσίας στα πύρινα μέτωπα, που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της Αττικής αλλά και σε όλη τη χώρα, καταδεικνύει ότι ανταποκρίθηκαν επάξια στο δύσκολο καθήκον τους, παρά τις άστοχες μάλλον δηλώσεις αρμοδίων πριν μερικούς μήνες, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα, «παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης » χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προστεθεί ένα λιθαράκι από αυτούς, ώστε να υλοποιηθεί η προαναγγελθείσα, από τους ίδιους, «αναδιάρθρωση του Π.Σ.»

Αντιθέτως, ο πυροσβεστικός οργανισμός, εγκαταλείφθηκε, για άλλη μια φορά από τους «αρμοδίους», αναγκάζοντας περί τους 400 συναδέλφους εντός του έτους σε παραίτηση, ανεβάζοντας τα κενά του σώματος σε 4000 θέσεις, χωρίς ούτε μία πρόσληψη, περικόπτοντας τις δαπάνες καθημερινής λειτουργίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, με ένα μεγάλο αριθμό των πυροσβεστικών οχημάτων να βρίσκονται στα όρια της ακαταλληλότητας, χωρίς ιδιόκτητα εναέρια μέσα, και το πενιχρό εισόδημα όλων των εργαζομένων στο Π.Σ. πολύ μειωμένο.


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Ο πόλεμος της αντιπυρικής περιόδου μόλις άρχισε. Έστω και τώρα θωρακίστε το ηθικό των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Για την υπερεργασία που απαιτείται κάθε καλοκαίρι, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, η Πολιτεία έχει καθιερώσει ένα μικρό οικονομικό αντιστάθμισμα «το δασικό», προκειμένου να αποζημιώσει ένα μικρό μέρος της.
Ειδικά φέτος, η διαμορφωθείσα κατάσταση είναι η δυσμενέστερη των τελευταίων ετών, τόσο λόγω των ελλείψεων στο Π.Σ. όσο και λόγω της υψηλής επικινδυνότητας του καλοκαιριού που διανύουμε.

Περιμένουμε προσωπικά από εσάς, να δώσετε εντολή στους αρμοδίους για την χορήγηση του ελάχιστου αυτού οικονομικού αντισταθμίσματος της επικίνδυνης υπερεργασίας μας (δασικό) καθώς και για την προμήθεια και την χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας.

Τέλος να υπενθυμίσουμε:
ότι ο μόνο Ασφαλής Πυροσβέστης εγγυάται αποτελεσματικά την πυρασφάλεια και πυροπροστασία της χώρας και
ότι η Προστασία του Περιβάλλοντος δεν έχει κόστος, αλλά μόνο Αξία.