Σελίδες

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

«Κύριε Πρωθυπουργέ, ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν φθάνουν»

Αρ. Πρωτ.:2329 Αθήνα:30-07-2010


Ο Αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός, μάλλον ανταποκρινόμενος στο προ ολίγων ημερών κάλεσμά μας, επισκέφθηκε χθες τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και το ΣΕΚΥΠΣ. δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Επίσης, να σας συγχαρώ για το συντονισμό τον οποίο έχετε πετύχει, γιατί αυτό νομίζω είναι από τα πιο βασικά, να αξιοποιούμε τα μέσα που διαθέτουμε. Πιστεύω ότι υπάρχει κι άλλο περιθώριο για συνεργασία ανάμεσα σε μέσα και υπηρεσίες, αλλά ο συντονισμός είναι καθοριστικός παράγοντας ώστε η προσπάθεια να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Μάλιστα, μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές είναι το κλειδί για να μη δούμε ξανά τραγωδίες, όπως στο παρελθόν. Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας, γιατί είμαστε εν μέσω καλοκαιριού και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Θετική κίνηση, που άλλωστε έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, το επικοινωνιακό πέρασμα των πρωθυπουργών από το Π.Σ. την περίοδο του καλοκαιριού.

Δυστυχώς ο κ. Πρωθυπουργός, στην ολιγόλεπτη επίσκεψή του, έδωσε μόνο τα ανέξοδα συγχαρητήριά του προς το πυροσβεστικό προσωπικό.

Ούτε κουβέντα για την πληρωμή της θερινής υπερεργασίας(δασικό ), ούτε κουβέντα για την κάλυψη των 4000 κενών θέσεων εργασίας, ούτε κουβέντα για τον γηρασμένο στόλο των οχημάτων, ούτε κουβέντα για τα μέσα ατομικής προστασίας του πυροσβεστικού προσωπικού, ούτε κουβέντα για την οικονομική υποστήριξη υποδομών και επιχειρήσεων, ούτε κουβέντα για το πενιχρό εισόδημά μας.

«Το κλειδί για να μη δούμε ξανά τραγωδίες,» βρίσκεται στο ουσιαστικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, στην υλοποίηση έργων για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τόσο της πυροπροστασίας της χώρας, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ευελπιστούμε και εμείς από την πλευρά μας «όλα να πάνε καλά», μόνο που εμείς για αυτή την ευχή, καθημερινά προσφέρουμε σκληρή επικίνδυνη και απλήρωτη υπερεργασία, ενώ η κυβέρνηση τα συγχαρητήριά της.

«Συγχαρητήρια», τα οποία καλά είναι για την εθιμοτυπία, αλλά δεν αρκούν για την ασφάλεια της χώρας.»

Τέλος, επειδή «είμαστε εν μέσω καλοκαιριού» και επειδή «λεφτά υπάρχουν» αναμένουμε από τον κ. Πρωθυπουργό, μαζί με τα συγχαρητήριά του, την δρομολόγηση άμεσα, έργων για την επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων μας.