Σελίδες

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Λίγο πριν την Κοίμηση

Aθήνα 10-8-2010
Προς Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ.Μ.ΧρυσοχοΐδηΑξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Λίγες ημέρες προ της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι μόνο σε αυτήν μπορούν να έχουν τις ελπίδες τους, μιας και η Πολιτεία έχει θέσει σε Κοίμηση το ενδιαφέρον της για τα ουσιαστικά προβλήματά τους.
Δυστυχώς ενώ το πυροσβεστικό προσωπικό, πράττει ενσυνειδήτως το καθήκον του, υπερβαίνοντας ωράρια, συνθήκες ασφάλειας και «βασικά εργασιακά δικαιώματα», προκειμένου να περιορίσει τα πύρινα μέτωπα και να διασφαλίσει το πολύτιμο φυσικό πλούτο, η Πολιτεία μέχρι στιγμής το έχει ανταμείψει με την άγρια περικοπή των αποδοχών του που έφτασε μέχρι και την περικοπή του περιτετμημένου επιδόματος αδείας, που έπεσε από το ψυχολογικό όριο των «200 ευρώ».
Στην προ μηνών, μοναδική σας συνάντηση , μαζί μας, ένα απ΄ τα ζητήματα που σας είχαμε θέσει εγκαίρως ήταν το ζήτημα του «δασικού» που θα αποτελούσε για το πυροσβεστικό προσωπικό, μια ανάσα και μια ουσιαστική ηθική δικαίωση, πέρα από τα ανέξοδα επικοινωνιακά «υψηλά μπράβο».
Θέμα για το οποίο είχατε συμφωνήσει και δεσμευτεί ότι θα δρομολογήσετε.
Δυστυχώς, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΝ. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ προκαταβολή, ενώ δεν έχει ακουστεί ούτε κουβέντα από την πολιτική ηγεσία για το ύψος και το χρόνο καταβολής.
Αναρωτιόμαστε μήπως το «δασικό» προστίθεται προφανώς και αυτό, στα ζητήματα που τους τέθηκε «χοντρό αλάτι» και καταχωνιάστηκαν στο «χρονοντούλαπο».
Κύριε Υπουργέ
Έχετε την ευκαιρία να κάνετε τουλάχιστον ένα θετικό, στο δεύτερο αυτό πέρασμά σας από την πολιτική ηγεσία μας.
Πράξτε το, διασφαλίζοντας τις επόμενες ημέρες τη χορήγηση του «δασικού», αλλιώς ανακοινώστε δημοσίως ότι και αυτό θυσιάζεται στο βωμό της κρίσης, που πάντως δεν δημιουργήσαμε εμείς.
Ευχόμαστε πάντως σε κάθε περίπτωση, να μην χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα κάλυψης δυσμενών συνθηκών, τις οποίες και απευχόμαστε...

Τέλος με την ευκαιρία η Δέσποινα-Παναγιά μας, να δώσει φώτιση προς όλες τις πλευρές για την ουσιαστική ΠΡΟστασία των Πολιτών αυτής της χώρας.