Σελίδες

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΑΠΣ στο πληροφοριακό περίπτερο του Π.Σ. στην 75η Δ.Ε.Θ.


Τα στελέχη του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ στα πλαίσια των δράσεων της στην Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του πληροφοριακού περιπτέρου του Π.Σ. στη Δ.Ε.Θ.
Στην τελετή παραβρέθηκε ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσής, ο νέος Υφυπουργός Εμ. Όθωνας και ο Γεν.Γραμματέας Γρ.Τασούλας, ενώ λίγο μετά το περίπτερο επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός Γεωρ.Πππανδρέου.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός του Π.Σ.Αντιστράτηγος Στ.Στεφανίδης επαισήμανε ότι «Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει αρχίσει σταδιακά να αναβαθμίζει την ποιότητα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και να επικαιροποιεί τα επιχειρησιακά του σχέδια, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Όσον αφορά στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα των δασικών πυρκαγιών, φέτος προσπαθήσαμε και πιστεύω, ότι επιτύχαμε, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στην ελληνική επικράτεια».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χ.Παπουτσής τόνισε "Γιατί άραγε να αναρωτιέται κανείς, γιατί στη σύγχρονη κοινωνία η οικονομική ανάπτυξη, δε χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια; Γιατί άραγε στη σύγχρονη κοινωνία, να αναρωτιέται κανείς γιατί το Πυροσβεστικό Σώμα δεν πρέπει να είναι εκείνο, το οποίο αποδεικνύει κάθε μέρα στην πράξη με όλες τις δράσεις, ότι ο ελληνικός λαός επενδύει τα χρήματά του, ακριβώς για την ασφάλειά του; Γιατί να αναρωτιέται κανείς στη σύγχρονη οικονομία, όταν προσδοκούμε ξένες επενδύσεις; Γιατί το Πυροσβεστικό Σώμα είναι εκείνο το οποίο μπορεί να εγγυηθεί τις υποδομές, τις δυνατότητες και την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων.
Για αυτό τον λόγο, βρίσκεται εδώ το Πυροσβεστικό Σώμα. Σε μια συγκυρία, εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα, για την οικονομία μας όπου η ανάπτυξη και η συνοχή της κοινωνίας, είναι η πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και θα έλεγα ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα του εθνικού σχεδιασμού"


Στη διάρκεια της περιήγησης του Δ.Σ. της Ένωσής μας στο περίπτερο υπήρξε σύντομη συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ. σχετικά με την πορεία των τρέχοντων και εκκρεμών ζητημάτων.