Σελίδες

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Ανακοίνωση

Αρ. Πρωτ.:2344 Αθήνα:01-09-2010
Συνάδελφοι

Μετά την καταφανώς άδικη περικοπή του μικροβοηθήματος του επιδόματος αδείας από 15 έως και 25 % ,είχαμε απευθυνθεί (29-6) στον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τη νέα αυτή μείωση, επισημαίνοντάς του, ότι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να αντέξουν πλέον το μεγάλο βάρος από τη μείωση του εισοδήματος τους, ζητώντας του να αποσύρει τη σχετική εγκύκλιο με την οποία μειωνόταν το εν λόγω επίδομα, από τα προβλεπόμενα ( 250 ευρώ) του Ν. 3845/2010.
Δύο μήνες αργότερα το Υπουργείο Οικονομικών προέβη σε μια «τρο ι κανή απάντηση» με την οποία ενώ δεν μας απαντά επί της ουσίας στο ερώτημά μας, ξεκάθαρα όμως προλέγει ότι η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στο «μικροβοήθημα του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων» καταλήγοντας με γλαφυρό τρόπο: «Από την εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής δεν εξαιρείται καμία κατηγορία λειτουργών, στελεχών και υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.»
(Το έγγραφο της απάντησης βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΕΑΠΣ)
Η παραπάνω πολιτική, ευλαβικά υποταγμένη στην «μνημονική» επιταγή της μείωσης δαπανών του μισθολογικού κόστους (Πίνακας 1.-Παράρτημα ΙΙΙ του Ν.3845/2010 του μνημονίου.) ήταν η αρχή.
Την συνέχεια τη βλέπουμε καθημερινά, με την μη χορήγηση εξόδων μετάθεσης, την μη χορήγηση οδοιπορικών για υπηρεσιακούς λόγους στο εξωτερικό, με την επαπειλούμενη μη χορήγηση του δασικού, με την επαπειλούμενη μη χορήγηση του εκλογικού και με τον κίνδυνο μη πληρωμής νυχτερινών και προσθέτων.

Δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται.
Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι δυναμική, μαζική και άμεση. Το πρώτο ραντεβού θα είναι στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.
Αρ. Πρωτ.:2345 Αθήνα:01-09-2010
Προς Υπουργό Οικονομικών
Γ.Παπακωσταντίνου
Κύριε Υπουργέ
Μετά την καταφανώς άδικη περικοπή του μικροβοηθήματος του επιδόματος αδείας από 15 έως και 25 % ,είχαμε απευθυνθεί (29-6) σε εσάς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τη νέα αυτή μείωση, επισημαίνοντάς , ότι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να αντέξουν πλέον το μεγάλο βάρος από τη μείωση του εισοδήματος τους, ζητώντας να αποσύρετε τη σχετική εγκύκλιο με την οποία μειωνόταν το εν λόγω επίδομα, από τα προβλεπόμενα ( 250 ευρώ) του Ν. 3845/2010.
Δύο μήνες αργότερα το Γενικό Λογιστήριο (22η Διεύθυνση) προέβη σε μια «τρο ι κανή απάντηση» με την οποία ενώ δεν μας απαντά επί της ουσίας στο ερώτημά μας, ξεκάθαρα όμως προλέγει ότι η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στο «μικροβοήθημα του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων» καταλήγοντας με γλαφυρό τρόπο: «Από την εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής δεν εξαιρείται καμία κατηγορία λειτουργών, στελεχών και υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.» (Το έγγραφο της απάντησης βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΕΑΠΣ)
Κύριε Υπουργέ
Σας επαναλαμβάνουμε το απλούστατο και δίκαιο αίτημά μας, να μας χορηγήσετε τα «μικροβοηθήματα- επιδόματα» όπως αυτά περιγράφονται στο Ν.3845/2010, χωρίς περαιτέρω μειώσεις.
Η πολιτική, αυτή ευλαβικά υποταγμένη στην «μνημονική» επιταγή της μείωσης δαπανών του μισθολογικού κόστους (Πίνακας 1.-Παράρτημα ΙΙΙ του Ν.3845/2010 του μνημονίου.) ήταν η αρχή.
Την συνέχεια τη βλέπουμε καθημερινά, με την μη χορήγηση εξόδων μετάθεσης, την μη χορήγηση οδοιπορικών για υπηρεσιακούς λόγους στο εξωτερικό, με την επαπειλούμενη μη χορήγηση του δασικού, με την επαπειλούμενη μη χορήγηση του εκλογικού και με τον κίνδυνο μη πληρωμής νυχτερινών και προσθέτων.
Τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι δεν έγιναν με ρητή εντολή σας και σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πιστεύομε ότι θα τα επιλύσετε.
Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της Πολιτείας στον Έλληνα Πυροσβέστη που έδωσε και φέτος τον καλύτερο εαυτό του στη μάχη με τις πύρινες φλόγες.