Σελίδες

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση των σωματείων των Σ.Α. με Γεν. Γραμματέα Υπ. ΟικονομικώνΟ αγώνας συνεχίζεται…


Πραγματοποιήθηκε σήμερα και ύστερα από κοινό αίτημα των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, συνάντηση αντιπροσωπειών των Προεδρείων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ Ηλία, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά το διεκδικητικό μας πλαίσιο όπως αυτό είχε μέχρι σήμερα διαμορφωθεί και ιδίως ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. το προσεχές Σαββατοκύριακο.


Παράλληλα, ενημερώσαμε τον κ. Γενικό Γραμματέα τόσο για τις αδικίες που έχουμε υποστεί ως ένστολοι, από τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων μας, όσο και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μείωση των κονδυλίων, στην γενικότερη λειτουργία των Οργανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο κ. Πλασκοβίτης, πέραν της κατανόησης που έδειξε στο δίκαιο των αιτημάτων μας, επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει λύσεις στα θέματα μας.

Τόνισε δε ότι ο κ. Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. θα κάνει εξαγγελίες μόνο αναπτυξιακού χαρακτήρα. Μετά από έντονη πίεση για απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν, για το μόνο το οποίο δεσμεύτηκε, είναι ότι θα υπάρξει ουσιαστικός και έγκαιρος διάλογος εάν και όταν ανοίξει θέμα ενιαίου μισθολογίου με τις Ομοσπονδίες μας.

Όσον αφορά για το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης των επερχόμενων αυτοδιοικητκών εκλογών, το οποίο επίσης τέθηκε, απάντησε ότι αυτό θα συζητηθεί στα αρμόδια Κυβερνητικά Όργανα χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση εκ μέρους του.Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,Με τη σημερινή συνάντηση, οι Ομοσπονδίες μας, εξάντλησαν όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Φορείς, χωρίς ουδεμία θετική εξέλιξη στα θέματα και στα αιτήματα μας.

Κατόπιν τούτου γίνεται φανερό, ότι ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός του αγώνα, αρχής γενομένης από την ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει εξαγγελθεί για την προσεχή Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στη Πλατεία Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσουμε την πρώτη ηχηρή απάντηση.

Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά προκειμένου να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά σχέδια που απεργάζονται και πάλι σε βάρος μας.ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ