Σελίδες

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Για το δασικό επίδομα

Αρ. Πρωτ.:2360 Αθήνα: 23-09-2010


ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή

Κύριε Υπουργέ

Το πυροσβεστικό προσωπικό, φέτος όπως και κάθε χρόνο, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στη μάχη με τις πάνω από 6000 δασικές πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στη χώρα, περιορίζοντας τες άμεσα και προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο, τον πολύτιμο εναπομείναντα δασικό πλούτο της χώρας.

Αυτή η επιτυχία βασίστηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το πυροσβεστικό προσωπικό, υπέρεργαζόμενο, υπό το βάρος σημαντικότατων ελλείψεων σε μέσα, αλλά και σε έμψυχο Δυναμικό.

Τα τελευταία 10 χρόνια λόγω της υπερβολικής καταπόνησης του προσωπικού καθώς και του περιορισμού και καταστρατήγησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων (ρεπό-άδειες-τήρηση 8ωρου) που θεωρούνται αυτονόητα για τους υπόλοιπους εργαζομένους, η Πολιτεία χορηγεί στους Πυροσβέστες μικρό χρηματικό βοήθημα, «το δασικό» ως μικρό αντιστάθμισμα των προαναφερόμενων θυσιών των Ελλήνων Πυροσβεστών.

Η αντιπυρική περίοδος βαίνει αισίως προς το τέλος της και πέρα από εκφράσεις ανταπόκρισης της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας μας, ουδεμία εξέλιξη έχει σημειωθεί για το θέμα αυτό.

Περιμένουμε από εσάς να εγκαινιάσετε την παρουσία σας στην πολιτική ηγεσία μας, με την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της υπερεργασίας των Πυροσβεστών, εξασφαλίζοντας τη χορήγηση του «δασικού».

Κύριε Υπουργέ

Το πυροσβεστικό προσωπικό έπραξε και πράττει καθημερινά το καθήκον του. Αναμένει από την Πολιτεία να πράξει το δικό της.