Σελίδες

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε χθές η 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, με συμμετοχή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της να υπερβαίνει το 67% ενώ οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και οι παρεμβάσεις στις άλλες πόλεις, έδωσαν με δυναμικό τρόπο την απάντησή τους στην κλιμακούμενη πολιτική αφαίρεσης μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων ζωής, απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών.
Το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Προέδρων των Ομοσπονδιών κατέθεσε το απεργιακό ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
Στο ψήφισμα αναφερόταν:
"Η Κυβέρνηση με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο που συμφώνησε με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει και εντείνει την επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων μας, η περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η πρόσθετη φορολογική μας επιβάρυνση, οι απολύσεις, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τις πολιτικές του μνημονίου τη στιγμή που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε εξαθλίωση, αυξάνουν τα προνόμια και τα κέρδη των τραπεζιτών και των επιχειρήσεων και οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε νέα αδιέξοδα.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι Δημόσιες Υπηρεσίες βρισκόμαστε στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης.
Η περικοπή των εισοδημάτων μας έχει ξεπεράσει το 25%, οι Δημόσιες Υπηρεσίες αδυνατούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία οδηγούνται σε διάλυση, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Υπηρεσιών έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες και στους εργαζόμενους, οι απολύσεις εκτάκτων συνεχίζονται και οι εργασιακές μας σχέσεις ακόμη και η μονιμότητα καταργούνται.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά και το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2011 περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας : Παραπέρα μείωση εισοδημάτων, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και καταργήσεις θέσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, υποβάθμιση κοινωνικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.
Το ονομαζόμενο νέο «μισθολόγιο» προωθείται όχι για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες μεταξύ διαφόρων κλάδων του Δημοσίου, αλλά για την περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων, τη νέα μείωση των συντάξεων. Η κατά 2,5 δις ευρώ περικοπή των πόρων για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αλλά και οι αρχές και οι στόχοι που προτείνονται, αποκαλύπτουν πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης. Κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το περιεχόμενο του «νέου μισθολογίου»
Η αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους που προωθούνται από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτούν νέες βάρβαρες πολιτικές σε βάρος μας."