Σελίδες

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑΑθήνα 5-10-2010

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. με πρόσχημα τα δημοσιονομικά προβλήματα για τα οποία δεν έχουμε καμιά ευθύνη ως εργαζόμενοι, προχώρησε κατ’ εντολή του μνημονίου στην πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Παράλληλα, νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται και η οικονομία οδηγείται σε ύφεση με κύρια χαρακτηριστικά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο κομίζει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος μας: παραπέρα μείωση εισοδημάτων, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, συγχωνεύσεις Yπηρεσιών και καταργήσεις θέσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, υποβάθμιση κοινωνικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.
Η νέα αυτή επικαιροποιημένη επίθεση προωθεί το νέο «μισθολόγιο», φυσικά για να επιτύχει περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος των υπαλλήλων και νέα μείωση των συντάξεων.
Η κατά 2,5 δις ευρώ περικοπή των πόρων για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αποκαλύπτει πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης και κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το περιεχόμενο του «νέου μισθολογίου».
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση αρνείται να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ. αλλά και τα άλλα Ταμεία, που εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους από το κράτος, του παγώματος των προσλήψεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Αντίθετα, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, την άρνηση του κράτους για την επιχορήγηση των επικουρικών ταμείων, καθώς και με τις «αναλογιστικές μελέτες», τα οδηγεί στη διάλυση και την κατάργηση.
Οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο βρίσκονται στο στόχαστρο. Απολύονται δεκάδες χιλιάδες έκτακτοι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, συγχωνεύονται και καταργούνται υπηρεσίες και οργανικές θέσεις, απειλείται ακόμη και η μονιμότητα.
Η ομολογία των κυβερνητικών παραγόντων για τις κομματικοπελατειακές παρεμβάσεις στο Δημόσιο δεν γίνεται για να αλλάξουν πολιτική αλλά για να δικαιολογήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να προωθήσουν.
Τη νέα επίθεση στα εισοδήματα, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και μέσα από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ κλπ.
Όλα αυτά βέβαια για ευνόητους λόγους τα παραπέμπουν για μετά τις εκλογές.Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Αυτή η πολιτική μας οδηγεί, εργαζόμενους και κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να τη σταματήσουμε.
* Για να ακυρώσουμε το βάρβαρο μνημόνιο, και να ματαιώσουμε τις πολιτικές που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά
* Για να διεκδικήσουμε την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας

Να συμμετάσχουμε μαζικά στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Οκτώβρη 2010 στις 11.30 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα