Σελίδες

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΔΑΣΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Αρ. Πρωτ. : 2375 // 19-11-2010


ΠΡΟΣ : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή
ΚΟΙΝ. : Υπουργό Οικονομίας κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Κύριε Υπουργέ
Τα τελευταία 10 χρόνια λόγω της υπερβολικής καταπόνησης του Πυροσβεστικού προσωπικού καθώς και του περιορισμού και καταστρατήγησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων (ρεπό-άδειες-τήρηση 8ωρου) που θεωρούνται αυτονόητα για τους υπόλοιπους εργαζομένους, η Πολιτεία χορηγεί στους Πυροσβέστες μικρό χρηματικό βοήθημα, «το δασικό», ως μικρό αντιστάθμισμα των προαναφερόμενων θυσιών των Ελλήνων Πυροσβεστών.
Η αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της και ουδεμία εξέλιξη έχει σημειωθεί για το θέμα αυτό, για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει με την ανάληψη καθηκόντων σας. Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι αμείβονται με 46 ευρώ ανά οκτάωρο πρόσθετης εργασίας, εδώ και 7 χρόνια και η αμοιβή είναι ίδια, απ΄ τον Πυροσβέστη μέχρι τον Αρχηγό του ΠΣ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και το καλοκαίρι που πέρασε ο κάθε εργαζόμενος στο ΠΣ αναγκάστηκε να εργαστεί 30 τουλάχιστον επιπλέον οκτάωρα για να καλύψει τα κενά θέσεων και να εξασφαλίσει για την πολιτεία τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Οργανισμού, αυξάνοντας ο ίδιος τις δαπάνες διαβίωσης του.

Κύριε Υπουργέ,
Ο Πυροσβέστης, δεν έχει τη δυνατότητα, να κατεβάσει διακόπτες και να αποκλείσει δρόμους ή λιμάνια για να διεκδικήσει το δίκιο του. Εναποθέτει την επίλυση των προβλημάτων στην συντεταγμένη και δίκαιη Πολιτεία, την οποία με την ίδια του τη ζωή, πολλές φορές προστατεύει. Είναι σίγουρο ότι η Πολιτεία θα χρειαστεί τον Έλληνα Πυροσβέστη, ετοιμοπόλεμο, με υψηλό ηθικό και εμπιστοσύνη προς τους ηγήτορές του.

Κύριε Υπουργέ,
στις 12-11-2010 (Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών) δηλώσατε μεταξύ άλλων : «Το να επιχειρεί κανείς με κίνδυνο της ζωής του για την προστασία της εθνικής μας κληρονομίας, του δασικού μας πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και για τις περιουσίες των πολιτών - τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής των Ελλήνων - είναι πράξη πατριωτισμού . Είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας να προσφέρουμε κάθε στήριξη στις προσπάθειές του Πυροσβεστικού Σώματος. Και μέσα στην ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία να προσφέρουμε κάθε μέσο που μπορούμε, που είναι δυνατόν, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος αλλά και ώστε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες».

Περιμένουμε από εσάς, υλοποίηση των δεσμεύσεων σας με την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της υπερεργασίας των Πυροσβεστών, και την εξασφάλιση της χορήγησης του «δασικού» .