Σελίδες

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Καταβολή του δασικού γιά το 2010

15-12-2010
Συνάδελφοι

Όπως καλά γνωρίζετε από τις παραμονές της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ως ΕΑΠΣ προχωρήσαμε σε αλλεπάλληλες παραστάσεις – παρεμβάσεις προς την παρελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τη καταβολή του «δασικού επιδόματος» για το 2010. Δυστυχώς όπως και σε όλα τα ζητήματα του χώρου μας, υπήρξε πλήρη αδιαφορία και απαξία με αποτέλεσμα να μην κινηθεί τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Με την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα πολιτική ηγεσία, στην πρώτη κιόλας συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα, θέσαμε το αίτημα της μη καταβολής του «δασικού» και ζητήσαμε να τεθεί στο επίκεντρο των άμεσων πρωτοβουλιών του.
Στο διάστημα που πέρασε , συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα για την διατήρηση του ζητήματος στην κορυφή της ατζέντας των προβλημάτων μας.
Η προσπάθεια αυτή τελικά έφερε καρπούς.
Η κατανόηση του δίκαιου του αιτήματος μας από τον κ. Υφυπουργό κ. Όθωνα και οι καίριες ενέργειες του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου κ. Στεφανίδη κατάφεραν έστω και στο παρά πέντε να εξασφαλίσουν τη υποστήριξη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και την εν τέλει συμφωνία των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών και εν μέσω του μνημονιακού κυκλώνα να εξασφαλιστεί μία δόση του δασικού επιδόματος, μικρό αντιστάθμισμα της παραδοσιακής πλέον θερινής υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού.
Αργά το μεσημέρι σε επικοινωνία με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Στ. Στεφανίδη μας ενημέρωσε ότι το ποσό που εξασφαλίστηκε ανέρχεται στα 500 ευρώ και η χορήγησή του θα πραγματοποιηθεί άμεσα τις επόμενες ημέρες .


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ


Δόσις ολίγη τε φίλη τε. < Όμηρος>

Κάνοντας υπέρβαση των πολιτικών αντιλήψεων και κομματικών απόψεων που απαιτείται και οφείλω να έχω ως εκπροσώπου σας στο ΔΣ της ΕΑΠΣ, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτική μας ηγεσία και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Κ. Όθωνα με τον οποίο το ΔΣ είχε κατ ιδίαν συνάντηση, και την φυσική μας ηγεσία για τις ενέργειές του, καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την απόφασή τους να καταβάλλουν το ποσό των 500 ευρώ ως αναγνώριση της προσφοράς όλου του Πυροσβεστικού προσωπικού για την υπερεργασία κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου με αποτέλεσμα την επιτυχία στο έργο της δασοπυρόσβεσης. Η σημασία της καταβολής, έστω και αυτού του μικρού ποσού, σε σχέση με τα καταβαλλόμενα τα προηγούμενα χρόνια είναι μεγάλη, παρά την οικονομική ύφεση, ανακουφίζοντας τους συναδέλφους και καλύπτοντας τους ηθικά και υλικά. Επιτέλους, το ευχαριστώ δεν έχει κομματικό χρώμα, είναι λέξη με αξιακό νόημα και εμπεριέχει ηθική που πρέπει και οι συνδικαλιστές να την χρησιμοποιούν και να εκφράζεται καθαρά και όχι με μισά λόγια και υπεκφυγές.