Σελίδες

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Ανοικτή επιστολή

Tου Επιπυραγού Σιμιτσή Δημήτρη μέλους του Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι
O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, παρουσίασε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο για δεύτερη ανάγνωση, το Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις ».
Στο άρθρο 16 της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας προβλέπεται αύξηση του επιδόματος από 100 σε 300 ευρώ στους αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες και ειδικούς φρουρούς, που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου ή απέχουν από τα καθήκοντά τους, συνεπεία τραυματισμού ή παθήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής. Επεκτείνεται δε αυτό για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης και στο προσωπικό του Ελληνικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ελπίζω η νέα αυτή θετική εξέλιξη να μην αποτελέσει αφορμή για νέο κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ των συνδικαλιστικών παραγόντων του ΠΣ, όπως έγινε πρόσφατα σχετικά με την καταβολή μέρους του «δασικού επιδόματος», γιατί απλούστατα και οι δύο δεν οφείλονται ξεχωριστά σε κανέναν από αυτούς.
Οφείλονται δικαιωματικά σε όλους τους συναδέλφους, από τον
κ. Αρχηγό έως το νεώτερο Πυροσβέστη που όλα αυτά τα χρόνια υπερεργάζονται, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους, χωρίς καμιά ανταμοιβή ,ξενυχτώντας στα βουνά και στις χαράδρες, στα επιχειρησιακά κέντρα, στις δασικές περιπολίες και στις πυροσβεστικές εγκαταστάσεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.
Οφείλονται φυσικά και στους Ανθρώπους της Πολιτικής μας Ηγεσίας που αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος όλων μας και διεκδίκησαν με επιτυχία από το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης την καταβολή τους.
Τέλος προς εξυπηρέτηση της αλήθειας, Υπέρτατης Αξίας στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και στον Χριστιανισμό, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι, τόσο η επικείμενη νομοθέτηση καταβολής του επιδόματος αυτού όσο και η παροχή του δικαιώματος νοσοκομειακής περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στο Ένστολο Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και στα προστατευόμενα μέλη τους, αποτελούσαν βασικές διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού χώρου επί σειρά ετών.
Απλώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε αποτέλεσμα!

Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία και Ασφάλεια!!!