Σελίδες

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Αρ. Πρωτ.:2458
Αθήνα:13-05-2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την ώρα που ο Ελληνικός Λαός στενάζει από τις κατοχικές επιταγές των μνημονικών δανειστών, την ώρα που δικαιώματα και κατακτήσεις ετών σφαγιάζονται, θυσία νομιμοφροσύνης στους τροϊκανούς δυνάστες, αυξάνεται ο αυταρχισμός και η βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους που επιμένουν να αντιστέκονται και να διαμαρτύρονται.
Το χέρι που δολοφονικά επιτέθηκε στον διαδηλωτή, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, είναι το χέρι της εξουσίας που θέλει τους πολίτες ανενεργούς, υπνωτισμένους, άβουλα σφάγια στον πάγκο της Τρόικας.
Παρά τις δακρύβρεχτες δηλώσεις των ιθυνόντων, είναι ξεκάθαρη η πολιτική πρόθεση βίας, καταστολής και εκφοβισμού της κοινωνίας.
Πολιτική στην οποία, επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί πυροσβεστικό προσωπικό και μέσα, χωρίς καμία αρμοδιότητα από πλευράς αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος.
Δεν είναι τυχαίο γεγονός, η εμπλοκή υπερβολικά μεγάλου αριθμού πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτρα τάξης στην συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και οχήματα καταστολής διαδηλώσεων.
Η πολιτεία έχει αναθέσει στο Π.Σ. ρόλο πολιτικής προστασίας και πολιτικής άμυνα και όχι ρόλο επιβολής κρατικής βίας.
Οι Πυροσβέστες, αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, μέρος των μη προνομιούχων αυτής της χώρας, έχουν βιώσει και στο παρελθόν τον αυταρχισμό και την ωμή βία της εξουσίας, όταν δέχθηκαν τα δακρυγόνα της καταστολής στις δικές τους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μαζί με τους υπόλοιπους ένστολους, για τα δίκαια αιτήματά τους.

Καταδικάζουμε την παράνομη άσκηση κρατικής βίας και για να χρησιμοπoιήσουμε τα λόγια του κ.Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. «η νόμιμη άσκηση κρατικής βίας περιορίζεται από την υπέρτατη ευθύνη που έχει μια δημοκρατική κυβέρνηση να περιφρουρεί το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας σταθμίζοντας κάθε φορά τα διακυβεύματα. Έτσι ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο ευρύτερα η ευταξία και η ευνομία εξαιτίας παρατεταμένων κοινωνικών κρίσεων.»
Μόνο που προχθές ούτε παρατεταμένη κοινωνική κρίση εκδηλώθηκε, ούτε το δικύβευμα της κοινωνικής ειρήνης τέθηκε σε κίνδυνο, από την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας των σκληρά δοκιμαζόμενων εργαζομένων.
Η αποποίηση της κορυφαίας «πολιτικής ευθύνης» μας θυμίζει τον Απόστολο Πέτρο προ της καταδίκης του Ιησού.
Η κοινωνία των πολιτών σε τούτη τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία είναι ώριμη.