Σελίδες

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
11 πμ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ
Δεν χρωστάμε,δεν πληρώνουμεΣυναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εγχώριοι διαχειριστές της κρίσης, που και οι ίδιοι δημιούργησαν, παρά την ομολογούμενη αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν ΠΟΥΛΑΝΕ τη δημόσια περιουσία,ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΝ νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.

Ειδικά για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία και το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο.

Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!!

Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Μαζί όμως με τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση προωθεί τη συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δραματική μείωση της απασχόλησης και στο στενό δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους. Καταργούνται ή συγχωνεύονται αρχικά 75 Φορείς του Δημοσίου, ο ΟΔΔΥ, το ΕΙΝ, τα ερευνητικά ιδρύματα, o OΣΚ, κ.λπ. ενώ μέσα από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, των προς μετάταξη υπαλλήλων, καταργούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα στο Δημόσιο.

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο.

Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.

Χειρότερες οι περικοπές που προβλέπονται για μας τους ένστολους πολίτες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέχρι το 2015 οι μειώσεις σε πραγματικά ποσά θα είναι της τάξης των 315 περίπου εκατομμυρίων ευρώ ή 16,4%.
Από αυτά τα περισσότερα 260 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, θα περικοπούν από τους μισθούς μας.
Παράλληλα διαδομιστές και "βασιλικότεροι" του βασιλέως, ψιθυρίζουν για την κατάργηση η την μείωση των πενθημέρων και της νυχτερινής απασχόλησης, περικοπές άλλων επιδομάτων, την καθυστέρηση της μισθολογικής ωρίμανσης ή όλα τα παραπάνω.

Η επίθεση συνεχίζεται και με τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να πετσοκόψει και το χορηγούμενο εφάπαξ καταρχάς σε ποσοστό 10% και με ένα επίσης γερό χτύπημα στις συντάξεις κύριες και επικουρικές.


Συνάδελφοι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τον αγώνα. Η εργατική τάξη της χώρας, μπορεί να σταματήσει την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.


ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ