Σελίδες

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΓΩΝΑΣΜε μαζικότητα και παλμό, οι ένστολοι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν χθές Πέμπη 23/6 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας. Στις ομιλίες τους οι Πρόεδροι των σωματείων, διατράνωσαν την αγανάκτηση των συναδέλφων και των τριων Σωμάτων γιά τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει καθώς και την εξίσου κακή κατάσταση των ίδιων των οργανισμών.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των κομμάτων -πλην ΠΑΣΟΚ- καθώς και της ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή που κατατέθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας. Στην πλατεία Συντάγματος την πορεία των αγανακτησμένων ενστόλων, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι αγωνιζόμενοι επί ημέρες αγανακτισμένοι πολίτες.
Το ψήφισμα που κατατέθηκε:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Εμείς οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 23-6-2011 από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για το που οδηγεί η πρωτοφανής κρίση τα πράγματα στη Χώρα μας, με την έλλειψη προοπτικής, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον από την έκρηξη της ανεργίας, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού από το τεράστιο βάρος που φορτώνεται στις πλάτες των απλών ανθρώπων που αυτοί καλούνται να επωμισθούν τις συνέπειες από την ασύδοτη διαχρονική δράση των λυμεώνων του δημοσίου χρήματος που ακόμη παραμένουν στο απυρόβλητο.
Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με την αστυνομική καταστολή. Η ανέχεια που βιώνει κάποιος που για να μπορέσει απλά και μόνο να φάει κάτι για να κρατηθεί στη ζωή προστρέχει στα σκουπίδια και τα υπολείμματα στο τέλος των λαϊκών αγορών – φαινόμενο γεωμετρικά αυξητικής έντασης – δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα.
Το διακύβευμα για μας τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είναι να μην μετατραπούμε εμείς σε μηχανισμό απορρόφησης των ισχυρών κραδασμών από τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα μας σ' αυτό το αδιέξοδο και να αποτελέσουμε το «σάκο του μποξ» για ανομήματα άλλων. Γι' αυτό το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα αγωνιά πως θα σταθούν όρθιοι οι Οργανισμοί μας για να επιτελούν την θεσμική τους και μόνον αυτή αποστολή.
Τα προβλεπόμενα νέα μέτρα καταβαραθρώνουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης της κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε και εμείς υποστεί κάθετη μείωση των αποδοχών μας που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια επιβίωσης. Τονίζουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την περαιτέρω οικονομική – κοινωνική – βιοτική μας υποβάθμιση.
Τα νέα βαριά μέτρα με την λεηλασία του πενιχρού εισοδήματός μας αλλά και οι νέες περικοπές των δαπανών για τη στοιχειώδη λειτουργία των Υπηρεσιών μας αποτελούν καίριο πλήγμα εναντίον μας.
Ήδη με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 έγινε περικοπή 20% στα επιδόματά μας και σε συνδυασμό με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα – επίδομα αδείας) περιήλθαμε σε δεινή θέση. Το ίδιο ισχύει και για τους Οργανισμούς μας με τις υφιστάμενες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες.
Παρά ταύτα η Κυβέρνηση προχωρεί με καταιγιστικό τρόπο στην εφαρμογή του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ προγράμματος. Ανακοίνωσε ότι οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα μειωθούν, (πέρα από τις μειώσεις που ήδη έχουν γίνει με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1), ως το 2015 κατά 315,36 εκατ. ευρώ (-16,4%), που μεταφράζεται σε μείωση των αποδοχών κατά 259,93 εκατ. ευρώ και ειδικότερα κατά 12,6% για την καταβολή μισθών, κατά 49,2% για την καταβολή πρόσθετων μισθολογικού χαρακτήρα παροχών και κατά 23,3% για την καταβολή των οδοιπορικών.
Η δε μείωση των λειτουργικών δαπανών θα φτάσει το 13,4% και η μείωση των δαπανών για την προμήθεια υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού το 28,6%.
Πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό – κατανοητό ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Αυτό, σε συνδυασμό με τον γενικό κανόνα «μια πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις» αν υλοποιηθεί, θα πολλαπλασιάσει τις ήδη υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις με επικίνδυνες συνέπειες για το αξιόμαχο των υπηρεσιών και των τριών Σωμάτων.
Καταγγέλλουμε:
τα νέα επιπρόσθετα μέτρα της Κυβέρνησης που πλήττουν το πενιχρό εισόδημά μας αλλά και την υπόσταση των Οργανισμών μας,
την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού των Σωμάτων Ασφαλείας που μειώνει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά αυτών και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Αστυνομικού – Πυροσβέστη - Λιμενικού.
Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και δηλώνουμε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
STOP στις περικοπές και στην απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας
STOP στη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος μας και στο πλαφόν της απασχόλησης για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά μας
ΝΑΙ στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας
ΝΑΙ στη μεταρρύθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας
ΝΑΙ στις προσλήψεις νέων συναδέλφων
ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις
ΝΑΙ στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας με όρους κοινωνίας για τη διασφάλιση της αποστολή μας, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.
Στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές!
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Αθήνα 23 Ιουνίου 2011